Το πρώτο βήμα είναι εκείνο που ανοίγει τον δρόμο για τα μακρινά ταξίδια…

Ήταν το 2019 όταν το mononews αποφάσισε να ξεκινήσει μια σύνθετη, υψηλών απαιτήσεων και συνάμα πρωτοποριακή  δημοσιογραφική πρωτοβουλία για τα ελληνικά digital media, αναδεικνύοντας τα 100 επιδραστικότερα πρόσωπα της χώρας. Κίνηση που αποκτά πλέον θεσμική υπόσταση, καθώς είναι η πέμπτη χρονιά που δημοσιεύεται η λίστα mononews100. Με όλους όσοι άφησαν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στη διάρκεια του 2023. Κινούμενοι σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Επιχειρηματίες, πολιτικοί παράγοντες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστημονικής κοινότητας και του αθλητισμού, managers, διαχειριστές funds, στελέχη νομικών γραφείων που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως επίσης χρηματιστές και πρόσωπα που υλοποιούν καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς.

Αποτελούμενη από 21 συντάκτες, η δημοσιογραφική ομάδα του mononews αξιολόγησε μέσα από μια σειρά κριτηρίων τους 100 με τον ισχυρότερο βαθμό επιδραστικότητας. Κατέληξε επίσης σε ένα πλουραλισμό ισάξιων επιλογών σε ό,τι αφορά τα κυρίαρχα πρόσωπα της περσινής χρονιάς. Αρχής γενομένης από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που γράφει ιστορία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και την οικονομική ανάπτυξή της.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο στέκονται επίσης  για τις επιδόσεις τους, με όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης, σημαντικών deals και χρηματιστηριακών υπεραξιών, άλλα 8 σημαίνοντα ονόματα επιδραστικών προσώπων. Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μυτιληναίο, Γιώργο Περιστέρη, Γιώργο Στάσση, Βασίλη Ψάλτη, Αλέξανδρο Εξάρχου, Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και για τους εκπροσώπους της εφοπλιστικής κοινότητας Πέτρο Παππά και Μαρία Αγγελικούση.

Η λίστα mononews100 του 2023 απαρτίζεται σχεδόν κατά το ήμισυ από νέα πρόσωπα, σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ διευρυμένη είναι και η παρουσία των γυναικών. Παράλληλα στην επιπρόσθετη ενότητα newcomers αξιολογούνται πρόσωπα που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Συντελεστές

Γενική Επιμέλεια: Δημήτρης Κόκκορης

Συντονισμός: Λίλιαν Μαργαρίτη

Editor in Chief: Ελένη Κρίτσαλου

Commercial Director: Άντζυ Προκοπίου

Τα κείμενα έγραψαν οι: Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Δημήτρης Κόκκορης, Έφη Καραγεώργου, Σάββας Αθανασίου, Βασίλης Κανέλλης, Άννα Διανά, Χάρης Μπιτζανάκης, Λίλιαν Μαργαρίτη, Ρεγγίνα Σπυράτου, Χριστίνα Παπαγιάννη, Ντόγια Καρολίνη, Μαρία Θερμού, Βασίλης Τσεκούρας, Ελπίδα Οικονομίδη, Βίκυ Καρατζαφέρη, Κατερίνα Δαφέρμου, Αργυρώ Μαυρούλη, Σταύρος Χαρίτος, Ελένη Κρίτσαλου, Ελευθερία Αρλαπάνου, Σόνια Χαϊμαντά.