Visionaries

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Συνιδρυτής Beetroot

Μια πολυβραβευμένη και δημιουργικά επιδραστική ομάδα βρίσκεται πίσω από την Beetroot Design.

Ο Βαγγέλης Λιάκος έριξε τον σπόρο για την επιχειρηματική εκκίνηση. Πλαισιωμένος από τους παλιούς συμμαθητές του Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και Αλέξη Νίκου. Ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν στο team των ιδιοκτητών ο Κώστας Πουλόπουλος και ο Ηλίας Παντικάκης.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Beetroot είναι ένα γραφείο οπτικής επικοινωνίας και δημιουργικού σχεδιασμού, που προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις υψηλών προδιαγραφών σε ένα διεθνές πελατολόγιο.

Αποστολή της είναι να μελετά, να δημιουργεί και να αναπτύσσει την ταυτότητα μιας εταιρείας, μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος και στη συνέχεια να τη γνωστοποιεί με τρόπους που την καθιστούν μοναδική, αναγνωρίσιμη και την καθιερώνουν στο διεθνές στερέωμα.

Από το 2000 μέχρι σήμερα το έργο της Beetroot χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικό ύφος και δημιουργικό εύρος.

Η παρούσα σύνθεση της ομάδας μετράει είκοσι δημιουργούς που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων και δεξιοτήτων στον χώρο του σύγχρονου design: οπτική επικοινωνία και σχεδιασμός, νέα μέσα και εφαρμογές, 3D design και animation, φωτογραφία, σκηνοθεσία, σκηνογραφία και σχεδιασμός παραγωγής, marketing.

Τα έργα της Beetroot έχουν βραβευτεί πολλές φορές στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας της.

Στα εγχώρια Βραβεία Οπτικής Επικοινωνίας-ΕΒΓΕ η Beetroot έχει αναδειχθεί Design Agency of the Year οκτώ χρονιές, ενώ άλλες πέντε στα Ermis Awards.

Η περσινή χρονιά έφερε ακόμη μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη (και συνάμα επιβράβευση ταυτότητας και έργου) για την ομάδα της Beetroot. Καθώς τέσσερα στελέχη της επιλέχθηκαν να γίνουν μέλη της περίφημης Alliance Graphique Internationale. Της διεθνούς επαγγελματικής λέσχης που αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα του γραφιστικού σχεδιασμού. Σε αυτήν εντάχθηκαν ο Βαγγέλης Λιάκος (Αντιπρόεδρος της εταιρείας), ο Αλέξης Νίκου (που είναι Διευθύνων Σύμβουλος), ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (που έχει θέση προέδρου) και ο Ηλίας Παντικάκης που είναι μέλος του Δ.Σ της Beetroot.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει αφενός μεν την αναγνώριση της δημιουργικής δουλειάς τους και αφετέρου έρχεται να πιστοποιήσει τη διεθνή απήχηση που έχει πλέον το ελληνικό design.

Στην τελευταία δημοσιοποιημένη οικονομική χρήση (του 2022) η εταιρεία είχε έσοδα 1,35 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 26%. Την ίδια ποσοστιαία αύξηση παρουσίασαν και τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη που διαμορφώθηκαν σε 329,4 χιλιάδες ευρώ.

Όπως, λένε τα στελέχη της Beetroot «αυτό που επικοινωνείς πρέπει να είναι καθαρό, συγκεκριμένο και στοχοθετημένο σωστά. Ο πομπός να είναι στραμμένος προς τους κατάλληλους δέκτες και ο οποιοσδήποτε χειρισμός να ενισχύει το σήμα και να μην το σκεπάζει με άχρηστες πληροφορίες που το θολώνουν. Συγκέντρωση στην ουσία, λεπτοί χειρισμοί, χιούμορ, είναι μερικά από τα εργαλεία που θα βρίσκονται πάντα στην εργαλειοθήκη μας».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα