Leaders

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗΣ

Διευθύνων Εταίρος Δικηγορικής Εταιρείας «Παπαπολίτης και Παπαπολίτης»

Υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός. Αλλά και στιβαρή παρουσία στην αγορά, στον τομέα της νομικής συνδρομής που απαιτούν οι επιχειρηματικές συμφωνίες.

Ο Νικόλας Παπαπολίτης, Διευθύνων Εταίρος (Managing Partner) της Δικηγορικής εταιρείας «Παπαπολίτης και Παπαπολίτης», έχει μακρά παρουσία ως σύμβουλος σε μεγάλες ξένες επενδύσεις και σε εμβληματικές συναλλαγές στη χώρα. Γεγονός που τον καθιστά από τα επιδραστικά στελέχη του νομικού κλάδου.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η δικηγορική εταιρεία διαχειρίστηκε τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Lamda Development με την TΕΜΕΣ ΑΕ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού, με την ανέγερση πολυτελών πεντάστερων ξενοδοχείων και επώνυμων κατοικιών.

Η «Παπαπολίτης & Παπαπολίτης» μετείχε ως νομικός παραστάτης και σε άλλα deals που έχουν να κάνουν με το real estate, έναν κλάδο που υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος μέσα στο 2023. Διαχειρίστηκε τα της εξαγοράς του ξενοδοχείου White Coast στη Μήλο από τις Invel Real Estate και Prodea. Ενώ πρόσφατα εργάστηκε ως σύμβουλός των εταιρειών Taconic Capital Advisors και Cedar Capital Partners, για την ανάπτυξη ενός Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι.

Την πυκνή, περσινή δραστηριότητα συμπληρώνουν οι εργασίες της δικηγορικής εταιρείας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot, τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς της Alphabet Education (μέλος του ομίλου BC Partners) για την εξαγορά του Metropolitan College και του ΙΕΚ Ακμή, αλλά και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Intracom Defence στην ισραηλινή εταιρεία IAI.

Ο Νικόλας Παπαπολίτης ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες, την Skadden Arps. Όπου και δούλεψε σε κάποιες από τις πιο σημαντικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FAMAR AVE, της Intracom Properties και της Intracom Ventures.

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, προεδρεύει του προγράμματος «Corporate Ambassador Program» του The Hellenic Initiative (THI), ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του St. Catherine’s British School.

Στο παρελθόν έχει επίσης καταλάβει θέσεις Διοικητικού Συμβουλίου σε κορυφαίες εταιρείες και ιδρύματα, όπως ο Όμιλος Intralot, η Prodea REIC, η Invel Real Estate Partners και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων και Χρηματοδότησης του Επιμελητηρίου.

Η επιτυχημένη του παρουσία του Νικόλα Παπαπολίτη σε σημαντικές συμφωνίες και η συνεργασία του με ξένους θεσμικούς επενδυτές τον έχει οδηγήσει ψηλά στην κλίμακα των διεθνών κατατάξεων. Πέρσι αναγνωρίστηκε ως «Leading Individual» από το Legal 500 EMEA 2023, ως «Recommended Lawyer» από το Chambers & Partners και ως «Highly Regarded Lawyer» από το IFLR 1000.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα