Icons

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ B. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Πρόεδρος Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ

Εξαιρετικά βαρύ το «φορτίο» της αναπλήρωσης. Από την άλλη όμως και μια λαμπρή παρακαταθήκη. Για να συνεχίσει να βαδίζει η Ελπίδα στον δρόμο που χάραξε πριν από 33 χρόνια η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η Πασιονάρια της φιλανθρωπίας που έφυγε από τη ζωή τον περσινό Ιούλιο, έχοντας επιτελέσει τα μέγιστα με το σωματείο φύλακα-άγγελο των παιδιών με καρκίνο.

Η σκυτάλη της διαδοχής πέρασε κατά τρόπον αυτοδίκαιο στην κόρη της, Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη. Μέλος κι εκείνη της Ελπίδας επί χρόνια και πλέον σε θέση Προέδρου του ιστορικού σωματείου, που έχει γίνει συνώνυμο της κοινωνικής προσφοράς.

Λιτή και περιεκτική η πρώτη ανακοίνωση, η οποία δίνει και το στίγμα των εξελίξεων στον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό φορέα της χώρας: «Με βαθύ σεβασμό στη μνήμη της αείμνηστης πολυαγαπημένης μας Προέδρου Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πάντα πιστοί στο όραμα και τις αξίες που εκείνη μας δίδαξε, συνεχίζουμε στο δρόμο που εκείνη χάραξε».

Ανακοίνωση που ανταποκρίνεται στην ταπεινότητα, την αφοσίωση και τη δοτικότητα που χαρακτηρίζουν το έργο που επιτελεί η Ελπίδα. Καθώς με τη δική της αμέριστη αρωγή, από το 1990 που ιδρύθηκε και μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.100 παιδιά από την Ελλάδα και κάποιες χώρες του εξωτερικού έχουν ανακτήσει πλήρως την υγεία τους.

Σαν έτοιμη από καιρό η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη καλείται να προσφέρει με της δικές της δυνάμεις την πολύπλευρη συνδρομή της. Γνωρίζει άλλωστε καλύτερα απ’ τον καθένα το πώς η μητέρα της στεκόταν αδιαλείπτως στο πλάι όσων είχαν ανάγκη.

Με έμφυτη σεμνότητα, η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη αποφεύγει δια ροπάλου να κάνει επίδειξη οικονομικής δύναμης. Αν και στις εκάστοτε εμφανίσεις της, κυρίως με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, «πολιορκείται» από τους φωτογραφικούς φακούς, η ίδια στέκεται διακριτικά απέναντι στη δημοσιότητα.

Αφιερώθηκε από μικρή στην οικογένειά της που δημιούργησε το 1987 με τον αγαπημένο της σύζυγο, Γιώργο Γουλανδρή, γιο του Big John Γουλανδρή και της Όλγας Εμπειρίκου. Ζώντας το μεγαλύτερο διάστημα στο Λονδίνο, όπου κι εκεί φρόντισε να γίνει συμμέτοχος των φιλανθρωπικών δράσεων, σε όλο και πιο βελτιωμένες πτυχές τους. Με κατευθυντήριους άξονες τη χρηστή διοίκηση, τη λειτουργική δομή, αλλά και τις πρακτικές συγκέντρωσης πόρων, έτσι όπως εφαρμόζονται σε χώρες που διαθέτουν μεγάλη παράδοση στην φιλανθρωπία.

Ταυτόχρονα, όμως, ποτέ δεν έπαψε να παρακολουθεί στενά όλο το πλέγμα των δράσεων του σωματείου «Ελπίδα». Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τη μητέρα της, Μαριάννα.

Τις αξίες, μάλιστα, που από εκείνη πήρε, φρόντισε να τις μεταδώσει και στην κόρη της, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού. Που πήρε το όνομα της γιαγιάς της και, ως τρίτη γενιά πιά, αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση. Έχοντας ιδρύσει από το 2015 την Elpida Youth, από ομάδα νέων ηλικιακά μελών της Ελπίδας και με την ίδια, πάντα, αγάπη για το άρρωστο παιδί και την οικογένειά του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα