Leaders

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΟΥ

Δικηγόρος

Εξαίρετη, αξιόπιστη και συνάμα μία από τις καλύτερες συμβούλους σε φορολογικά ζητήματα.

Με αυτά τα λόγια έχουν περιγράψει πελάτες την Ασπασία Μάλλιου, Partner της δικηγορικής εταιρείας «Ποταμίτης-Βεκρής».

Η ενασχόλησή της με τη φορολογία μετράει ήδη 35 χρόνια, με τη δραστηριότητά της να είναι πυκνή και πολύπλευρη. Κατά καιρούς έχει εργαστεί σε υποθέσεις συμβουλευτικής δικηγορίας, σχεδιασμού συναλλαγών και δομών, συμμετοχής σε φορολογικούς ελέγχους και βαριάς δικαστηριακής αντιδικίας.

Δεν περιορίζεται όμως, μόνο στο διευρυμένο και διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο της φορολογικής νομοθεσίας.

Καθώς εκτός από τα όσα αφορούν φορολογικές συμβουλές και δικαστικές υποθέσεις, έχει ασχοληθεί και με ζητήματα αναγόμενα σε δομές οικογενειακού πλούτου και επιχειρηματικής διάρθρωσης.

Το ευρύ και εξειδικευμένο έργο της, έχει χαρίσει στην Ασπασία Μάλλιου σημαντικές διεθνείς διακρίσεις επί σειρά ετών. Γεγονός που εξ αντικειμένου μεταφράζεται σε αυξημένη επιδραστικότητα στον τομέα των δραστηριοτήτων της.

Διαχειρίζεται υποθέσεις με χαρακτηριστικά πρωτότυπα, για τα οποία δεν υφίσταται προηγούμενο και σύμφωνα με τους πελάτες της φέρνει σταθερά επιτυχημένα αποτελέσματα.

Για το 2023, ορισμένα από αυτά τα ξεχωριστά θέματα που πραγματεύτηκε, ήταν η επιστροφή 70 εκατ. ευρώ αναβαλλόμενης φορολογίας εισοδήματος σε τραπεζικό ίδρυμα, η επιστροφή ΦΠΑ 6 εκατ. σε rebate φαρμακευτικής εταιρείας, η επιστροφή 3 εκατ. φόρου μεταβίβασης ακινήτων σε αλλοδαπή τραπεζική εταιρεία και η επιστροφή περίπου 5 εκατ. ευρώ ειδικού φόρου ακινήτων σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Τους τελευταίους μήνες έχει εργαστεί σε σημαντικά επιχειρηματικά deals, όπως η μεταβίβαση σημαντικής αλυσίδας λιανικής πώλησης πολυτελών ειδών, η μεταβίβαση ξενοδοχείων και η παροχή υπηρεσιών σε δίκτυο κοινής ωφέλειας, με αντικείμενο τις φορολογικές συμβουλές.

Χάρη στην πολυετή εμπειρία της, συμμετέχει ενεργά στο επιστημονικό δημόσιο φόρουμ για τη φορολογία αλλά και στη διοργάνωση πολλαπλών φορολογικών συνεδρίων, ενώ έχει συνδράμει και μέσω σεμιναρίων, διδασκαλίας και αρθρογραφίας.

Έχει διδάξει μαθήματα φορολογικού δικαίου στο Alba Graduate Business School, σε μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δραστήρια και ενεργή, για χρόνια είχε αναλάβει την έκδοση και διεύθυνση του επιστημονικού φορολογικού περιοδικού «Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας» που έχει βραβευτεί για την προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών.

Το έργο της δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους που αξιολογούν νομικούς και δικηγορικές εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο.

Στις διεθνείς κατατάξεις Champers και Legal 500 EMEA έχει διακριθεί ως «Leading individual και «Band 1» στη φορολογική δικηγορία και στον τομέα «private net worth».

Τον Σεπτέμβριο του 2023, το International Tax Review την ξεχώρισε μεταξύ δικηγορικών και ελεγκτικών εταιρειών από 49 κράτη και τη βράβευσε στο Λονδίνο ως επικεφαλής της καλύτερης ελληνικής εταιρείας που ασχολείται με τη φορολογία για το έτος 2023.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα