Leaders

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΧΑΣ

Δικηγόρος, ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας Μαχάς & Συνεργάτες

Ξεχωριστή περίπτωση δικηγόρου και επιχειρηματία με διεθνή υπόσταση είναι ο Πέτρος Μαχάς, ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας Μαχάς & Συνεργάτες.

Αυτοδημιούργητος, αντισυμβατικός, πειθαρχημένος, στρατηγικός παίχτης και, παρότι αποφεύγει συστηματικά τη δημοσιότητα, με ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά ερείσματα.

Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και γρήγορα αναγνωρίστηκε κυρίως για το ταλέντο του στον στρατηγικό σχεδιασμό πολύπλοκων δικαστικών υποθέσεων και για τη ρητορική του δεινότητα στα ακροατήρια.

Στην πορεία ίδρυσε την δικηγορική εταιρεία Μαχάς & Συνεργάτες που σήμερα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα, με έμφαση στην υποστήριξη εμπορικών και επενδυτικών συναλλαγών, τόσο σε συμβουλευτικό και συμβατικό όσο και σε δικαστικό ή διαιτητικό επίπεδο.

Εν συνεχεία ίδρυσε γραφεία στο Λονδίνο και στο Μονακό, καθώς και την εταιρεία Moneikos που αποτελεί αδειοδοτημένη και εποπτευόμενη από την τοπική ρυθμιστική αρχή εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων.

H εταιρία Max Fiduciaire Multi Family Office που ίδρυσε το 2019 αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πλέον αναγνωρισμένη εταιρεία του κλάδου στο Μονακό.

Όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι χαρακτηριστικό της δράσης του Πέτρου Μαχά είναι η επιμονή του στην διαμόρφωση και εμπέδωση εταιρικής κουλτούρας και όρων εταιρικής διακυβέρνησης, που επιτρέπουν την συντονισμένη λειτουργία των εταιρειών που ίδρυσε από ομάδα στελεχών χωρίς την αναγκαία δική του καθημερινή εμπλοκή. Γεγονός που τον ξεχωρίζει από την πεπατημένη των ιδρυτών πετυχημένων εταιρειών παροχής υπηρεσιών στη χώρα μας.

Η διάθεσή του να μοιράζεται πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και εμπειρίες και διδάγματα ζωής με τους συνεργάτες και συνομιλητές του και η ικανότητά του να παρασύρει τους γύρω του στο δρόμο της συνειδητότητας και της αυτοβελτίωσης τον κατατάσσουν δίκαια ανάμεσα στις πλέον επιδραστικές μορφές της σύγχρονης δικηγορίας.

Εκτός από τις συμβουλευτικές εταιρείες που ίδρυσε, ο Πέτρος Μαχάς δραστηριοποιείται ενεργά μαζί με τη σύζυγό του Εβελίνα, μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας Hertz Corporation, στον τομέα των επενδύσεων, κυρίως σε διεθνείς νεοφυείς και αναπτυσσόμενες εταιρείες, καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης εμπορικών και οικιστικών ακινήτων.

Παράλληλα προς τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ο Πέτρος Μαχάς υπηρετεί από το 2017 την ελληνική ομογένεια του Μονακό ως άμισθος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Πριγκιπάτο.

Ταυτόχρονα είναι από το 2019 Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου του Μουσείου Villa Kérylos στη Νότια Γαλλία, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας και έχει φιλοξενήσει εκτός από εκθέσεις κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνών, τη συνάντηση του Προέδρου Μακρόν με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζι Πίνγκ, αλλά και το τελευταίο συνέδριο της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας με θέμα τη Δήλο.

Είναι επίσης μέλος του YPO (Young Presidents Organisation) και την περίοδο 2022-2023 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του YPO – Chapter Monaco & Côte d’Azur.

Τον Ιανουάριο του 2023 ο Πέτρος Μαχάς χειροθετήθηκε Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα