Leaders

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Δικηγόρος, partner Karatzas & Partners

Έμπειρη και καταξιωμένη νομικός με ειδίκευση στο τραπεζικό δίκαιο, το δίκαιο των κεφαλαιαγορών και αυτό των κινητών αξιών, η Αλεξάνδρα Κονδύλη παρουσίασε πυκνό έργο τη χρονιά που μας πέρασε.

Ηγήθηκε από τη θέση του νομικού συμβούλου σε σημαντικά deals και διακρίθηκε στην κορυφαία κατάταξη «Legal 500», η οποία τα τελευταία 33 χρόνια παρακολουθεί και αξιολογεί το νομικό έργο δικηγορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

Η δικηγορική εταιρεία «Καρατζάς και Συνεργάτες» εργάστηκε ως πολύτιμος αρωγός σε μία σειρά συμφωνιών μέσα στο 2023, με την Αλεξάνδρα Κονδύλη να έχει σε πολλές από αυτές πρωταγωνιστικό και ρυθμιστικό ρόλο.

Υπήρξε επικεφαλής της ομάδας που συμβούλευσε την Εθνική Τράπεζα για την επιτυχημένη έκδοση ομολόγων Tier II, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Μία στρατηγική κίνηση για την συστημική τράπεζα στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε εργαστεί στην έκδοση senior preferred ομολόγου σε στερλίνες, την πρώτη προσφορά για την Εθνική σε αυτό το νόμισμα, από το 2009.

Στο έργο της, στη διάρκεια του 2023 περιλαμβάνεται και η προσφορά ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Mytilineos. Η Αλεξάνδρα Κονδύλη χειρίστηκε τα θέματα εταιρικού δικαίου και δικαίου κεφαλαιαγοράς σε μία προσφορά που έτυχε θερμής ανταπόκρισης, κυρίως από ιδιώτες επενδυτές.

Καίριος ήταν ο ρόλος της και στις νομικές συμβουλές που παρείχε η δικηγορική εταιρεία στην Alpha Bank, σχετικά με τη σύσταση, μαζί με την Dimand και την Premia Properties, μίας εταιρείας επενδύσεων ακινήτων. Το project Skyline περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 438 εκατ. ευρώ και αποτελείται από 573 περιουσιακά στοιχεία.

Με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Queen Mary του Λονδίνου, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως, στο ελληνικό δίκαιο, το εταιρικό και εμπορικό δίκαιο, η Αλεξάνδρα Κονδύλη εργάζεται εδώ και 18 χρόνια στην δικηγορική εταιρεία «Καρατζάς και Συνεργάτες», καταφέρνοντας να κτίσει ένα ισχυρό όνομα στον νομικό κλάδο. Με την επιδραστικότητά της να είναι αναμφίβολη.

Εργάστηκε με επιτυχία σε μεγάλες συμφωνίες, ενώ σε σταθερή βάση συμβουλεύει ισχυρές ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και μετόχους.

Η αξιόπιστη συμβολή της και ο επαγγελματισμός της δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τις σημαντικότερες διεθνείς κατατάξεις.

H κορυφαία εταιρεία νομικών ερευνών Chambers and Partners στον Παγκόσμιο Οδηγό της, ο οποίος ξεχωρίζει δικηγόρους απ’ όλο τον κόσμο για τις υπηρεσίες τους, περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Κονδύλη. Βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατάταξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην κατηγορία «Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Στην κατάταξη της «Legal 500» έχει διακριθεί δύο χρονιές ως «Next Generation Partner». Ενώ στην κατάταξη της IFLR 1000, η οποία αξιολογεί πάνω από 5.000 δικηγορικές εταιρείες και 21.000 νομικούς, διακρίθηκε το 2023 στην κατηγορία του «Αξιοσημείωτου Επαγγελματία».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα