Titans

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

CEO Oμίλου Viohalco

Ο Γιάννης Στασινόπουλος, εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του βιομηχανικού ομίλου της Viohalco.

Ενός ομίλου με ενεργητικό 6,1 δισ. ευρώ, με επιχειρηματική ιστορία 86 ετών, με διεθνοποιημένη ισχυρή παρουσία, αλλά και με εξέχουσα θέση στην ελληνική αγορά.

Ως εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας Στασινόπουλου, ο CEO της Viohalco έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύνθετες απαιτήσεις και τις δυσκολίες των καιρών.

Η περσινή χρονιά και σε αντίθεση με την προηγούμενη, επέφερε πιέσεις στα οικονομικά μεγέθη, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των μετάλλων και των αυξημένων επιτοκίων, μέσα σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού και κάμψης της ζήτησης.

Παρά ταύτα και τηρουμένων των αναλογιών, οι επιδόσεις της Viohalco (η οποία έχει ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επενδύσεων) χαρακτηρίστηκαν από ανθεκτικότητα. Χάρη στην στιβαρή της παραγωγική βάση, το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και το εκτεταμένο ανεκτέλεστο υφιστάμενων έργων και νέων αναθέσεων.

Στην ετήσια χρήση του 2022 ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει στο ιστορικό υψηλό των 7 δισ. ευρώ, ενώ στο πρώτο 6μηνο του 2023 οι πωλήσεις ήταν 3,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας υποχώρηση 6,5%.

Το ουσιώδες είναι ότι ο κερδοφόρος όμιλος διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά, έχοντας κερδίσει την διαχρονική εμπιστοσύνη της διεθνοποιημένης πελατειακής του βάσης.

Με κύριες παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ηνωμένο Βασίλειο, η Viohalco κατευθύνει τις πωλήσεις της σε 95 χώρες, ενώ διαθέτει ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 19. Δραστηριοποιούμενη μέσω θυγατρικών σε 7 επιχειρηματικούς κλάδους (Αλουμίνιο, Χαλκό, Χάλυβα, Καλώδια, Σωλήνες χάλυβα, Ακίνητα, Τεχνολογία). Αν και η έδρα έχει μεταφερθεί στο Βέλγιο, εν τούτοις η «καρδιά» του βιομηχανικού γίγαντα παραμένει ελληνική.

Οι εταιρίες του ομίλου της Viohalco ευθυγραμμίζονται επακριβώς με τις τρέχουσες απαιτήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, δίνοντας παράλληλα και έμφαση στην καινοτομία.

Ο Γιάννης Στασινόπουλος, δευτερότοκος γιός του Νίκου Στασινόπουλου, αποφεύγει τη δημοσιότητα προτιμώντας να «μιλάει» με τη δουλειά του. Που εκ των πραγμάτων τον καθιστά άκρως επιδραστικό στο εν γένει επιχειρηματικό σκηνικό και όχι μόνον.

Όταν στις 12 Νοεμβρίου του 2020 ανέλαβε την νευραλγική θέση του CEO, η χρηματιστηριακή αξία της μητρικής Viohalco και των βασικών εισηγμένων θυγατρικών της (Cenergy και Ελβάλ/Χαλκόρ) ήταν 1,83 δισ. ευρώ. Λίγο πριν από την εκπνοή του 2023 η συνολική τους αξία βρισκόταν στα 3,42 δισ. ευρώ. Καταγράφοντας άνοδο 86,9% επί των ημερών του στο διοικητικό πηδάλιο.

Τη στιγμή μάλιστα που επίκειται η εισαγωγή στο χρηματιστήριο και της θυγατρική των ακινήτων (Noval).

Με σπουδές στα οικονομικά, ο Γιάννης Στασινόπουλος είναι µέλος του ΣΕΒ, αλλά και Προέδρος στο κοινωφελές ίδρυμα ΚΙΚΠΕ που χρηματοδοτείται από την επιχειρηματική οικογένεια.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα