Newcomers

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Περιφερειάρχης Αττικής

«Έχω δυσανεξία στο γραφείο, προτιμώ το πεδίο».

Αυτό είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο Νίκος Χαρδαλιάς κι όσοι τον γνωρίζουν από τότε που ήταν δήμαρχος Βύρωνα ξέρουν ότι ισχύουν στο ακέραιο αυτά που λέει.

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, είναι από τα πρόσωπα που σημάδεψαν το 2023. Κυρίως γιατί «σάρωσε» από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κερδίζοντας άνετα την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Διότι κλήθηκε την 1η Αυγούστου από τον πρωθυπουργό να πάει στο Μαξίμου και να πάρει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ κι αυτός έτρεξε, παρ’ ότι ο χρόνος για να κάνει προεκλογική εκστρατεία ήταν λίγος.

Άλλωστε, μέχρι τότε, λογιζόταν ως υποψήφιος ο Γιώργος Πατούλης, όμως ένα… ζεϊμπέκικο εν μέσω των καταστροφών από τις πυρκαγιές τον «έκαψε».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, που όσοι τον ξέρουν λένε ότι «αγαπάει την ευθύνη», σήκωσε τα μανίκια. Έφτιαξε σε μικρό χρονικό διάστημα ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και πήγε στις κάλπες με μοναδικό στόχο να κερδίσει και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Και το κατάφερε.

Διότι είναι σε θέση να προκαλεί την «γαλάζια πανστρατιά» αλλά και γιατί ο κόσμος, ανεξαρτήτου κόμματος, βλέπει έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει τη δουλειά. Που είναι αποτελεσματικός, μιλάει λιγότερο και δουλεύει περισσότερο.

«Η πολλή ανάλυση φέρνει παράλυση» έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξη και μάλλον είναι το μότο της ζωής του. Και το εφάρμοσε καλά όταν στα χρόνια της πανδημίας και του υποχρεωτικού εγκλεισμού, ήταν επικεφαλής της τεράστιας προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Ο μέχρι το περσινό καλοκαίρι υφυπουργός Άμυνας, έχει μπροστά του μεγάλες προκλήσεις.

Η περιφέρεια Αττικής είναι απαιτητική. Τα μείζονα θέματα των σκουπιδιών, η ανάγκη να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές για τα απορρίμματα, να δρομολογηθούν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, να καθαριστούν ρέματα και να φτιαχτεί μια ασπίδα προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους από φυσικές καταστροφές, είναι μπροστά.

Ο «Nick Hard» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, κινείται εδώ και αρκετά χρόνια στα… κόκκινα. Κάτι που φαίνεται ότι αρέσει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος του αναθέτει δύσκολα πόστα και αποστολές.

Ακόμη και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιστρατεύτηκε για να βοηθήσει τις υποψηφιότητες της ΝΔ. Αλλού τα κατάφερε, αλλού όχι, όμως όλοι στην κυβέρνηση και στο κόμμα έχουν να λένε ότι ποτέ δεν κρύβεται.

Ο γεννημένος το 1968 νέος περιφερειάρχης Αττικής είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπης Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Έχει ειδικευθεί επίσης, σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα