Titans

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Πρωτεργάτης και με ηγετική θέση σήμερα στην «πράσινη» επανάσταση της χώρας, κυρίαρχος στον τομέα των υποδομών, αλλά και ξεκάθαρος πρωταγωνιστής στις κατασκευές, ο Γιώργος Περιστέρης κρατάει ψηλά το λάβαρο της επιχειρηματικότητας.

Με πολιορκητικό κριό την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκανε πέρσι το μεγάλο μπαμ, προσφέροντας το ιλιγγιώδες ποσό των 3,27 δισ. ευρώ για την Αττική Οδό. Μόνη αυτόνομη απέναντι σε έξι κοινοπρακτικά σχήματα, η εταιρία του Γιώργου Περιστέρη αναδείχθηκε προσωρινή ανάδοχος, για την 25ετή διαχείριση του εμπορικότερου δρόμου της χώρας.

Αν και λόγω προσφυγών έχει βραδυπορήσει η οριστική παραχώρηση, το σημαίνον γεγονός δεν αναιρείται. Και είναι αυτό του μεγαλύτερου deal που έγινε πέρσι στη χώρα. Με τον Γιώργο Περιστέρη να καθίσταται από τα σπουδαιότερα πρόσωπα της χρονιάς στο επιχειρείν.

Διόλου τυχαίο για τον διορατικό μπίζνεσμαν που ξεκίνησε από ένα μικρό γραφείο στα Εξάρχεια, περιοχή όπου γεννήθηκε, και με επιμονή και μόχθο έφτασε στην κορυφή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, έχει τονίσει πώς «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν διανύει απλά την καλύτερη περίοδο στην πεντηκονταετή πορεία της. Αλλά βρίσκεται στην πλέον κατάλληλη θέση για να επιτύχει ισχυρή και μακροπρόθεσμη αξία».

Στρατηγικά τοποθετημένη, κατάλληλα εφοδιασμένη και σε άριστη οικονομική και επιχειρησιακή υγεία, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στοχεύει να επιτύχει Ebitda 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Μόνο από την Αττική Οδό, αναμένει Ebitda άνω των 300 εκατ. ευρώ ετησίως, από την έναρξη της παραχώρησης και μετά. Ενώ συνολικά ο κλάδος των παραχωρήσεων προσδοκά μερίσματα 11 δισ. ευρώ στο σύνολο της ζωής των έργων.

Στον κλάδο αυτό ο Όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής, καθώς διαθέτει ένα από τα νεαρότερα χαρτοφυλάκια (με μέση συμβατική διάρκεια 25 έτη) που λόγω της  διαφοροποίησης χαρακτηρίζεται από το χαμηλό ρίσκο.

Πρόσφατα μάλιστα δόθηκε συμβολικά και η εκκίνηση των έργων για το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα στο ελληνικό, που αντανακλά μια επένδυση κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, υλοποιούμενη από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Hard Rock.

Επίσης και σε ότι αφορά τον τομέα των κατασκευών, ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος και ο πλέον κερδοφόρος, με το υψηλότερο ανεκτέλεστο ύψους  5,5 δισ. ευρώ…

Άκρως σημαντική είναι και η πορεία που διαγράφει η θυγατρική ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία  διατηρεί τα ηνία στην αγορά της καθαρής ενέργειας. Όπου είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός με εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ 1.225 MW. Ενώ η συνολική ισχύς των έργων σε λειτουργία, των υπό κατασκευή και έτοιμων προς κατασκευή, ανέρχεται πλέον σε 2.500 MW.

Πέρσι, έθεσε σε λειτουργία το μεγαλύτερο σύμπλεγμα αιολικών πάρκων της χώρας (Καφηρέας) με συνολική ισχύ 330 MW. Προχωρά επίσης το έργο αποθήκευσης με αντλησιοταμίευση στην Αμφιλοχία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση αυτού του είδους στην Ελλάδα, η οποία ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισήμως έχει δηλώσει η Διοίκηση, το αναπτυξιακό προφίλ που διαθέτει η Τέρνα Ενεργειακή, την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική και παραλήπτρια πολλαπλών προτάσεων εξαγοράς…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα