Leaders

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος AVIS

Ο Ανδρέας Ταπραντζής, CEO της Avis, είναι ένας εμπειρότατος manager που γνωρίσει άριστα τον κόσμο του αυτοκινήτου. Αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του σήμερα, έχοντας όμως ταυτόχρονα και την προσοχή του στραμμένη στο αύριο. Στην αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Με το 25% του στόλου της να απαρτίζεται από «πράσινα» οχήματα, η Avis βγαίνει μπροστά και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση. Δρομολογώντας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κλιματική κρίση, ένα πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, για την αγορά ηλεκτρικών και «καθαρών» αυτοκινήτων καθώς και για mobility υπηρεσίες.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των μισθώσεων, «εξοπλισμένη» με 55.000 αυτοκίνητα, υλοποιεί τρέχουσες επενδύσεις ύψους 760 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο την πράσινη μετάβαση. Έχοντας τη συνδρομή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με «όπλο» αυτό το πρόγραμμα, η Avis επιζητεί να ενισχύσει τον στόλο της µε περισσότερα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι ώστε να γίνει η πρώτη εταιρεία με μηδενικούς ρύπους  στον τομέα δραστηριοτήτων της.

Μόνο τον περσινό Αύγουστο, οι αγορές νέων οχημάτων ξεπέρασαν τις 10.000, με τα διατεθέντα κεφάλαια να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα από αυτά τα 10.000 αυτοκίνητα, πάνω από το 45%, ήταν «πράσινα» οχήματα και τα μισά από εκείνα αμιγώς ηλεκτρικά. Πλέον και μέσα σε ένα χρόνο ο «πράσινος» στόλος της έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Όλα αυτά με βάση το επιχειρηματικό πλάνο που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ταπραντζή. Με θητεία παραπάνω από τρείς δεκαετίες σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις Οργανισμών και από το 2014 στο κομβικό πόστο του CEO της Avis.

Τα οικονομικά μεγέθη της οποίας βρίσκονται σε συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Τα έσοδα της εταιρείας για τη χρήση του 2023 εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 300 εκατ. ευρώ. Καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2022.

Ενισχυμένα θα είναι και τα EBITDA που αναμένεται να ανέλθουν στα 150 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στην περιοχή των 30-40 εκατ. ευρώ.

Το περσινό καλοκαίρι η Avis έκλεισε σημαντική συμφωνία με την ΔΕΗ blue, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης σε νέους και υφιστάμενους πελάτες leasing ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ο Ανδρέας Ταπραντζής στις 17 Μαΐου του 2023 εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ). Τον αντιπροσωπευτικό φορέα, που με τις συνεχείς ενέργειες των μελών του έχει επιλύσει αρκετά ζητήματα του κλάδου, ενώ από την άλλη πλευρά έχει συμβάλλει στην αναβάθμιση και την προώθηση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

Πέραν τούτων, o Ανδρέας Ταπραντζής είναι μεταξύ εκείνων που έχουν αγοράσει διαμέρισμα στο Marina Tower, τον ουρανοξύστη κατοικιών που κατασκευάζεται στο Ελληνικό.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα