Leaders

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΤΣΗΣ

Επιχειρηματίας

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην εξέλιξη του Σταύρου Μήτση σε σημαίνουσα δύναμη της ξενοδοχειακής αγοράς. Γνώρισε άλλωστε από μικρή ηλικία όλα τα «μυστικά», όντας πλάι σε έναν κορυφαίο και αυτοδημιούργητο παράγοντα του κλάδου: τον πατέρα του, Κώστα Μήτση. Γεγονός που αποτέλεσε για εκείνον προστιθέμενη αξία στην ολοένα πιο εμφατική επιχειρηματική του διαδρομή.

Πλέον ο ξενοδοχειακός όμιλος του Σταύρου Μήτση έχει βάλει πλώρη για να φτάσει στη διαχείριση τουλάχιστον 27 ξενοδοχείων έως το 2030. Από 21 που έχει τώρα o Όμιλος Mitsis Hotels.

Η κίνηση που ξεχώρισε μεταξύ των ξενοδοχειακών deals της περσινής χρονιάς ήταν η κατακύρωση του Μεγάρου Σλήμαν στην Πανεπιστημίου, το οποίο διεκδίκησε και κέρδισε σε διαγωνισμό του ΕΦΚΑ. Το κτήριο θα εκσυγχρονιστεί μέσω επενδυτικού προγράμματος 36 εκατομμυρίων ευρώ, μετατρεπόμενο σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Ο Σταύρος Μήτσης υπέγραψε τη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, με διάρκεια 35 συν 10 έτη, με σκοπό να δώσει ξανά ζωή στο μέγαρο που σχεδίασε ο Τσίλερ και οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1880.

Εκτός των άλλων, η επένδυση Μήτση σηματοδοτεί την επιστροφή του κινηματογράφου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η διατήρηση του Ιντεάλ – που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα μεγάλης εταιρείας του θεάματος – άνοιξε τη συζήτηση για τη συνέχιση της λειτουργίας και άλλων ιστορικών σινεμά.

O αεικίνητος επιχειρηματίας, μέσα στο 2023, ολοκλήρωσε και το deal με το ΤΑΙΠΕΔ, όπου με 50 εκατομμύρια θα αναβαθμίσει το συγκρότημα του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμμένα Βούρλα. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ανακαινιστούν ριζικά οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου, ιστορικού Galini Wellness Spa & Resort, ενώ θα επαναλειτουργήσουν τα εγκαταλελειμμένα «Ράδιον», «Θρόνιον», «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης».

Επίσης, πέρυσι, μπήκε στις ράγες το N’U Piraeus Port, ένα νέο αστικό ξενοδοχείο στο Μέγαρο Μεταξά στο λιμάνι του Πειραιά, στις παλιές αποθήκες της ποτοποιίας Μεταξά.

Ακόμη, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Sofitel στο αεροδρόμιο, έπειτα από επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχοντας δημιουργήσει ένα πλούσιο ξενοδοχειακό portfolio, ο όμιλος Μήτση έκλεισε τα 45 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά. Μάλιστα ο Όμιλος «τρέχει» ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Όταν αυτό ολοκληρωθεί, στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου θα έχουν προστεθεί νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Χαλκιδική. Όπου και αποφάσισε να επεκταθεί έπειτα από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, τα Καμένα Βούρλα και την Αττική.

Σημείο αναφοράς αποτελούν η αναβάθμιση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο (έκταση που αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη), καθώς και το project των 60 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελιά Μυκόνου, που θα είναι το πρώτου του ομίλου στο νησί των ανέμων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα