Leaders

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «καλός στρατιώτης» Γιάννης. Ο άνθρωπος που επιστρατεύτηκε σε δύσκολες στιγμές για την κυβέρνηση και ειδικά για το Μέγαρο Μαξίμου, ανταποκρινόμενος άμεσα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος για δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Κι αν για πολλούς αυτό δεν σημαίνει τίποτε, η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Μπρατάκος είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Γιατί καταφέρνει να τις φέρει εις πέρας αθόρυβα και χωρίς να δημιουργεί εντάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς ο πρωθυπουργός του ανέθεσε το ρόλο του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Η επιτροπή έπρεπε να τρέξει σε όλη την Ελλάδα, να οργανώσει τους υποψήφιους, να στήσει ταχύτατα δίκτυο, να κινητοποιήσει όλες τις κομματικές δυνάμεις. Όλα αυτά απαιτούσαν έναν άνθρωπο που δεν φοβάται ούτε το «τρέξιμο», ούτε την ένταση, όντας παράλληλα και από τους λίγους γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της γαλάζιας παράταξης.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού η ΝΔ όχι απλά κινητοποιήθηκε σε όλη τη χώρα, αλλά και σημείωσε μεγάλες νίκες και στους δύο «γύρους» των εθνικών εκλογών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος ήταν από τα βασικά στελέχη που κλήθηκαν να «τρέξουν» επίσης και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Αναλαμβάνοντας να διεκπεραιώσει το οργανωτικό τους κομμάτι, να αναζητήσει συναινέσεις και να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα.

Θα μπορούσε να έχει τον τίτλο του «εκλογάρχη» της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν είχε και άλλα πολλά να κάνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέλος της ισχυρής ομάδας, συνεργάζεται άψογα με τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Άκη Σκέρτσο και τον Μάκη Βορίδη προκειμένου να παρεμβαίνουν εγκαίρως σε ζητήματα φλέγοντα και πριν αυτά να επεκταθούν.

Υπηρετεί πιστά το επιτελικό κράτος και ταυτόχρονα, ως καλός γνώστης των οικονομικών, εμπλέκεται σε ειδικού χειρισμού υποθέσεις που χρήζουν ορθολογικής αντιμετώπισης. Είτε πρόκειται για επενδυτικά σχέδια, είτε για συνεννοήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, είτε για επαφές με το εξωτερικό.

Γεννημένος πριν από 55 χρόνια στην Αθήνα, ο Γιάννης Μπρατάκος είναι γιος του παλαιού πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Άγγελου Μπρατάκου.

Σπούδασε Μηχανική Παραγωγή και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Βρετανία. Πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Πολιτική Οικονομία στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics). Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας πληροφορικής DD Synergy, ενώ έχει χρηματίσει Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος δίνει μεγάλη έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, όπως επίσης και στο τρίπτυχο δημοσιονομική υπευθυνότητα, αναπτυξιακή πνοή και κοινωνική ευαισθησία.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα