Leaders

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Επιχειρηματίες

Βασικοί μέτοχοι και διοικητικοί ηγέτες της Sarantis Group οι αδελφοί Γρηγόρης και Κυριάκος Σαράντης, φαίνεται να έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Τόσο για τη μεγέθυνση του ομίλου, όσο και για την προάσπιση της κερδοφορίας ακόμη και σε δύσκολες περιόδους.

Σε εκτελεστική θέση Προέδρου ο πρώτος και Διευθύνων Σύμβουλος ο δεύτερος, έχουν καταφέρει από κοινού να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πολυεθνικό όμιλο με ηγετική παρουσία στην εγχώρια αγορά και σημαντική διεθνή επέκταση.

Κινούνται μεθοδικά, στοχευμένα και με ευελιξία, στη βάση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης. Οργανικής αλλά και μέσω εξαγορών.

Άλλωστε η ενδυνάμωση του γεωγραφικού αποτυπώματος αποτελεί «κλειδί» για τον εξωστρεφή όμιλο, που έχει θυγατρικές εταιρείες σε 13 χώρες και εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 50. Ενώ πραγματοποιεί το 68% των πωλήσεων εκτός Ελλάδος.

Τον περσινό Ιούνιο η Sarantis ολοκλήρωσε την επένδυσή της στην πολωνική Polipak κατέχοντας πλέον σε αυτήν το 100% και ξεκλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις περαιτέρω συνέργειες. Αυτή η στρατηγική κίνηση ενισχύει τη θέση του ομίλου στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους του.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η εξαγορά της Stella Pack, εταιρείας που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στην πολωνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης, με πετυχημένη ιστορία 25 ετών.

Πρόκειται για σημαντικό deal επιχειρηματικής αξίας 55 εκατ. ευρώ το οποίο ενδυναμώνει τα μεγέθη του ομίλου για το 2024. Προσθέτοντας περί τα 78 εκατ. ευρώ σε τζίρο, και κοντά στα 10 εκατ. ευρώ σε κέρδη Ebitda.

Τα συστατικά της επιτυχίας του επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθούν οι αδελφοί Σαράντη, δεν περιορίζονται μόνο στην αναζήτηση ευκαιριών ανάπτυξης ή στη συνεχή διεύρυνση του προϊόντικού χαρτοφυλακίου με δυναμικά brand και ισχυρές συνεργασίες. Αλλά και στο γεγονός ότι ο Όμιλος έχει καταφέρει να δημιουργήσει δικές του μάρκες μέσω της ιδιοπαραγωγής.

Συνταγή που ακολούθησε και το 2023 διευρύνοντας την παρουσία του στο κανάλι των φαρμακείων και με ιδιοπαραγόμενο προϊόν, τη νέα σειρά clinéa.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, προωθούνται έργα ψηφιοποίησης και εφοδιαστικής αλυσίδας αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια. Ορισμένα από αυτά τα έργα θα προωθηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Sarantis Group οι καθαρές πωλήσεις του 2023 θα διαμορφωθούν στα 480 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,8%. Ενώ τα οργανικά κέρδη προ τόκων και φόρων θα διαμορφωθούν στα 43 εκατ. ευρώ.

Πέρσι ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου Γιάννης Μπούρας αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Από την άλλη πλευρά οι Γρηγόρης και Κυριάκος Σαράντης προχώρησαν πέρυσι σε πυκνές αγορές μετοχών της εισηγμένης, αξίας περίπου 17,5 εκατ. ευρώ. Αυξάνοντας τη συμμετοχή τους στην εταιρεία κατά 3,6%.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα