Leaders

ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Δυναμική, αποτελεσματική και έμπειρη. Με άριστη γνώση της τεχνολογίας και όσων διαδραματίζονται στο επιχειρηματικό της υπόβαθρο. Απόλυτα εξοικειωμένη επίσης με τις απαιτήσεις που γεννά η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Η διόλου τυχαία Γιάννα Ανδρονοπούλου είναι από πέρσι τον Ιούλιο η νέα CEO της Microsoft Hellas. Διαδεχόμενη τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο που μετακινήθηκε σε άλλο πόστο, έχει την ευθύνη για τις αγορές Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Ο κύκλος των εξελίξεων δεν συνιστά έκπληξη, αφού η Γιάννα Ανδρονοπούλου ήταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη στενή διοικητική ομάδα της Microsoft και συνολικά εννέα χρόνια στο στελεχιακό δυναμικό της. Έχοντας χρηματίσει Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, αλλά  και επικεφαλής  των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Από τη νέα της θέση, το κέντρο βάρους πέφτει αυτοδίκαια στην υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος των data centers, που έχει δρομολογήσει ο διεθνοποιημένος τεχνολογικός γίγαντας στην Ελλάδα. Με στόχο να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το 2024 και το project να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα, στον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας, καθώς πρόκειται για επένδυση-γίγα που κινείται στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ. Ικανή να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία, αξιόλογο αριθμό θέσεων εργασίας, αλλά και αλυσιδωτές νέες ευκαιρίες.

Η Microsoft όμως, εκτός από το συγκεκριμένο project αναπτύσσει και άλλες, πολύπλευρες δράσεις στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με το ελληνικό Δημόσιο για έργα ψηφιακού μετασχημαστισμού, όπως επίσης και με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν όλες τις προοπτικές να αναπτυχθούν τεχνολογικά. «Τρέχει» επίσης το πρόγραμμα Copilot, που ουσιαστικά είναι ένας ψηφιακός βοηθός για να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ συνεχίζει να επενδύει και σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Για την Γιάννα Ανδρονοπούλου, υποδομές και δεξιότητες αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα ώστε η Ελλάδα να βγει επιτέλους μπροστά. Διεκδικώντας σημαντική θέση σε τεχνολογίες, που πλέον αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα.

Μάλιστα η ίδια σπεύδει να τονίσει: «Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε ως χώρα να γίνουμε ένα περιφερειακό τεχνολογικό hub με ρόλο στις εξελίξεις. Οι βάσεις μπαίνουν, το ταλέντο υπάρχει. Πραγματικά έχουμε μια τεράστια ευκαιρία ως χώρα».

Με σπουδές ηλεκτρολόγου-μηχανικού στο Πολυτεχνείο, σε μια εποχή που οι γυναίκες εκεί αποτελούσαν μειοψηφία, η Γιάννα Ανδρονοπούλου πήγε κόντρα στην οικογενειακή παράδοση της νομικής επιστήμης. Ακολουθώντας μια ξεχωριστή, αλλά καταφανώς επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Δηλώνει λάτρης  του windsurf, με το οποίο ασχολείται από την παιδική της ηλικία σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, χειμώνα-καλοκαίρι. Όπως λέει, η αίσθηση ελευθερίας και περιπέτειας που απολαμβάνει με την ιστιοσανίδα είναι πρωτόγνωρη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα