Icons

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

Designer

Διάσημη για τις δυναμικές σιλουέτες, τα τρισδιάστατα prints και την τολμηρή της χρωματική παλέτα, είναι η πολυβραβευμένη δημιουργός που παντρεύει την τεχνολογία με το craftmanship και την αισθητική με τη φαντασία.

Ο λόγος για μια από τις πιο καταξιωμένες designers στην παγκόσμια μόδα, την Μαίρη Κατράντζου. Γόνο της οικογένειας που λειτουργούσε παλιά τα καταστήματα «Κατράντζος Σπορ».

Με έδρα της το Λονδίνο, αλλά και με διεθνοποιημένη απήχηση, άλλαξε τα δεδομένα της μόδα, στον χώρο της οποίας διαθέτει αυξημένη επιδραστικότητα.

Για την Μαίρη Κατράντζου, η μόδα αποτελεί «ένα πολύτιμο εργαλείο ενδυνάμωσης της γυναίκας» και η ίδια αισθάνεται τυχερή που είναι σε είναι σε θέση να συμβάλλει σε αυτό με τη δουλειά της. Όπως έχει πει, «κάθε γυναίκα πρέπει να νιώθει υπερήφανη για τις επιτυχίες της. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας ιστορίες που θα εμπνεύσουν τις νεότερες γενιές, ώστε να ξέρουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα».

Την περσινή χρονιά η «βασίλισσα των prints» αποφάσισε να περάσει και στον χώρο του interior design, σχεδιάζοντας τη σειρά Victorian από κεραμικά πλακάκια για τη γερμανική Villeroy & Boch. Ήταν η πρώτη συνεργασία της εταιρείας με Ελληνίδα. Ενώ η αμέσως προηγούμενη σύμπραξή της με σχεδιαστή ανάγεται στο 1997, όταν είχε συνεργαστεί με τον iconic Kenzo Takada του ομώνυμου οίκου.

Το νέο «παράθυρο» δημιουργίας που άνοιξε για την Μαίρη Κατράντζου τής έδωσε την ευκαιρία να φτιάξει σχέδια, που δεν αφορούν, ως συνήθως, τη γυναικεία σιλουέτα, αλλά έχουν ως πηγή έμπνευσης την ομορφιά των εσωτερικών χώρων. «Το να είσαι μέρος του σπιτιού κάποιου, δημιουργεί μια αίσθηση μονιμότητας, που είναι πολύ διαφορετική από τη φύση της μόδας», έχει επισημάνει η ίδια.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια σπούδασε Αρχιτεκτονική πριν ακολουθήσει τον δρόμο της μόδας. Με κατά κάποιον τρόπο συγκλίνουσες παραστάσεις, καθώς απαιτούν ταυτόχρονη κατανόηση της ισορροπίας, της συμμετρίας και της αναλογίας.

Πέραν των άλλων, η Μαίρη Κατράντζου, τις δημιουργίες της οποίας επιλέγουν πολλές από τις επώνυμες διεθνώς, έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη The Rug Company, για μια ειδική σειρά χαλιών. Κατασκευασμένα από ένα μείγμα μαλλιού και μεταξιού, τα κομμάτια της συλλογής αντλούν έμπνευση από τις ρυθμικές κινήσεις των φυσικών φαινομένων, τα οποία ερμηνεύονται σε δύο χρωματικά, αφηρημένα μοτίβα, που κυμαίνονται από χαλαρωτικούς μπλε σε πιο φλογερούς τόνους. Έχουν μάλιστα αναδειχθεί σε… best sellers της χρονιάς σε μεγαλουπόλεις όπως το Λος Άντζελες και αρκετές άλλες.

Και όλα αυτά ενώ παρουσίασε τη δεύτερη συνεργασία της με τον οίκο BVLGARI για τη δημιουργία μιας σειράς couture τσαντών, αλλά και μιας plus size capsule collection σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Marina Rinaldi.

Αστείρευτη δημιουργός…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα