Leaders

ΛΑΜΠΡΙΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗ

Πρόεδρος και CEO της Abbvie για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Ανέλαβε τον Απρίλιο της περσινής χρονιάς τα διοικητικά ηνία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie. Διαδεχόμενη τον… Sir της φαρμακευτικής αγοράς Πασχάλη Αποστολίδη, και με τον πήχη των προσδοκιών να είναι ήδη τοποθετημένος ψηλά.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, έχοντας εργαστεί επί 16 χρόνια στο εξωτερικό για λογαριασμό της εταιρείας, επέστρεψε στη χώρα. Αποδεχόμενη την πρόταση για αλλαγή σελίδας. Καθώς της ανατέθηκαν καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Παράλληλα εξελέγη και πρόεδρος του Δ.Σ του PhARMA Innovation Forum Greece, μια θέση θεσμική, από την οποία υπηρετείται η καινοτομία στον χώρο του φαρμάκου, προς όφελος των ασθενών.

Η ίδια, έχει ως όραμα το θαυμαστό παράδειγμα της Ελβετίας, όπου οι πολίτες έχουν παροχές υπηρεσιών υγείας πρώτης γραμμής και ποιότητας. Λέγοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση, θα επιδιώξει να κινηθεί και η συμβολή της στην Ελλάδα.

Ενώ, αναφερόμενη στην καινοτομία, τονίζει ότι «υπάρχει ένας νέος οδικός χάρτης. Θα συνεργαστούμε, θα προτείνουμε και θα δώσουμε λύσεις. Είναι μια ευκαιρία συγχρονισμού».

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, φουλ εξωστρεφής και ιδιαίτερα δυναμική, δίνει πρώτη το παράδειγμα στην ομάδα της, με το να εργάζεται άοκνα επτά μέρες την εβδομάδα, ακούγοντας πάντα προσεκτικά, τι έχουν να της πουν οι συνεργάτες της.

Έχει μάλιστα δηλώσει στο Table for two του mononews, για τον τρόπο, με τον οποίον επιλέγει να διοικήσει: «Δεν πιστεύω στην απόσταση, στο νέο μοντέλο όλοι θέλουμε να συμμετέχουμε».

Οι προσκλήσεις για να μιλήσει σε ελληνικά και σε διεθνή συνέδρια πέφτουν «βροχή», ενώ παράλληλα έχει πυκνή παρουσία στα ΜΜΕ, αρθρογραφώντας για μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθεί επίσης τον παλμό της νέας εποχής μέσα από τη συνεχή της παρουσία στα social media.

Κι όλα αυτά έχοντας βραβευθεί αρκετές φορές, ως top στον τομέα της.

Αν κάτι μπορεί να πει κάποιος για τη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, αυτό είναι ότι τη διακρίνει ένα πάθος για βελτίωση, ατομική και συλλογική, καθώς και μια έφεση στη συνεχή γνώση. Διανθισμένη και με τη διαμόρφωση των εκάστοτε νέων στόχων που θέτει.

Οι συνομιλητές της αντιλαμβάνονται άμεσα ότι είναι στην κυριολεξία… χειμαρρώδης. Και πάνω από όλα «ψημένη» στην εξαιρετικά απαιτητική διεθνή αγορά του φαρμάκου. Με τις όποιες δυσκολίες, κάθε άλλο παρά να την τρομάζουν. Αφού τις βλέπει σαν προκλήσεις, που πρέπει να κερδίσει, πάντα με ηρεμία, χαμόγελο και στρατηγική.

Μόλις ολοκληρώνει ένα project, κινείται για το επόμενο.

Νέα φάρμακα για την εταιρεία, της οποίας ηγείται, σκέψεις και προτάσεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην πολιτική φαρμάκου, επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και με άλλους αρμόδιους φορείς, είναι καθημερινά στην πλούσια ατζέντα της Λαμπρίνας Μπαρμπετάκη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα