Leaders

ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΤΖΙΑΝΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εuroxx χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ 

Πρόεδρος, ιδρυτικό μέλος και βασικός μέτοχος, ο Τζουζέππε Τζιάνο έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει η Euroxx χρηματιστηριακή ΑΧΕΠΕΥ. Η οποία δημιουργήθηκε πριν από 28 χρόνια και έχει φτάσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά, με εμφατική παρουσία στην επενδυτική τραπεζική και στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Εδραιωμένη σε ισχυρές βάσεις και με οδηγό την κεκτημένη της τεχνογνωσία, η Εuroxx κινήθηκε και πέρσι σε υψηλές ταχύτητες. Καθώς πραγματοποίησε ή συμμετείχε σε πάνω από 14 σημαντικές συναλλαγές, συνολικού ποσού άνω των 5,5 δισ. ευρώ.

Ο Τζουζέππε Τζιάνο (από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μάνα) διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών και είναι αναμφίβολα το προσωποκεντρικό σημείο αναφοράς για την Euroxx.

Ικανός και αεικίνητος, έχει την άνεση της άμεσης επικοινωνίας με πάρα πολλούς επιχειρηματίες. Αλλά και ανοικτό δίαυλο επαφών με επενδυτές, εντός και εκτός συνόρων. Έχει ηγηθεί σε σειρά deals, ενώ οι δουλειές που φέρνει στην εταιρεία, ενισχύουν τη δυναμική της.

Στο πλάι του, βρίσκονται ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Πολίτης, και ο Αντιπρόεδρος, Αριστοτέλης Νινιός.

Με μακρά θητεία στην αγορά ο πρώτος, συμβάλει επίσης στη ανάπτυξη της εταιρείας, στην οποία είναι και μέτοχος. Ενώ ο δεύτερος, ιδρυτικό μέλος και μέτοχος, χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να εκτελεί σύνθετες και αυξημένου βαθμού δυσκολίας συναλλαγές.

Η Euroxx βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα των ισχυρότερων χρηματιστηριακών εταιριών (με βάση τα μερίδια αγοράς) έχοντας την κορυφαία θέση ανάμεσα στις ιδιωτικές. Είναι επίσης η μοναδική εισηγμένη (στην Εναλλακτική Αγορά ), με την κεφαλαιοποίηση της στα τέλη της χρονιάς να διαμορφώνεται στα 60,6 εκατ. ευρώ.

Την περσινή χρονιά οι κυριότερες συναλλαγές στις οποίες μετείχε η Euroxx αφορούσαν: Την εξαγορά στη Ρουμανία από την ΔΕΗ, όπου ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική, στην οποία είχε ρόλο συμβούλου, συντονιστή και κύριου αναδόχου, για το ελληνικό σκέλος της προσφοράς, ενώ ήταν και συν-επικεφαλής στο διεθνές. Την ανταλλαγή χρέους της MIG και την εν συνεχεία δημόσια πρόταση, για τις οποίες ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, όπου παρείχε υπηρεσίες συμβούλου έκδοσης.

Τις εκδόσεις τραπεζικών ομολόγων από Eurobank και Πειραιώς, στις οποίες ήταν αντίστοιχα κύριος ανάδοχος και ανάδοχος.

Ενώ είχε επίσης ενεργό συμμετοχή στο placement Helleniq Energy, αλλά και ρόλο αναδόχου στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου της Mytilineos, στην αύξηση κεφαλαίου της Intralot και τις αρχικές δημόσιες προσφορές των Optima Bank και Trade Estates.

Πέραν τούτων η εταιρεία ενεργεί και ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για σημαντικά project πώλησης χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παραμένοντας στις πρώτες επιλογές, τόσο των τραπεζών όσο και των servicers.

Στόχος της Euroxx είναι να αυξάνει το ανεκτέλεστο έργο της, χωρίς να θυσιάζει μέρος της ποιότητας των υπηρεσιών της, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα της έναντι του ανταγωνισμού.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα