Leaders

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Managing Director στη Morgan Stanley

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είναι στην πρώτη γραμμή των διεθνών Ελλήνων investment bankers. H επαγγελματική και προσωπική του εμβέλεια είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη, τόσο στους διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων, όσο και στα υψηλόβαθμα στελέχη και τους Έλληνες επιχειρηματίες των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Διόλου τυχαία όλα αυτά, καθώς ο Κωσταντίνος Κωστόπουλος βρέθηκε επί 13 χρόνια στο investment banking της Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Ενώ από τις αρχές του 2024 προήχθη στη θέση του Managing Director της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στο παράρτημά της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Κατάφερε να μείνει σταθερός στη θέση του για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, όπου και υπήρξαν ανατρεπτικές καταστάσεις σε πολλαπλά μέτωπα. Χωρίς να επηρεάσουν ούτε τον κομβικό του ρόλο στην επενδυτική τραπεζική, ούτε επίσης και την παρουσία του ως ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Λονδίνου. Γεγονός που καταδεικνύει και τον υψηλό βαθμό επιδραστικότητας που διαθέτει.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ανάμεσα στα άλλα πιστώνεται και την διορατική κίνηση να φέρει στο προσκήνιο τις επενδυτικές αρετές που διαθέτει η Ελλάδα. Καθώς στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ενεργοποίησε έναν από τους κορυφαίους τραπεζικούς κολοσσούς, όπως είναι η Morgan Stanley, η οποία και έστρεψε το επενδυτικό της ραντάρ προς τη χώρα μας.

Αναλαμβάνοντας μάλιστα σημαντικές πρωτοβουλίες, που είχαν σαν αποτέλεσμα να βραβευτεί το 2022, η αμερικανικών συμφερόντων τράπεζα, ως ο καλύτερος ξένος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα.

Ο Managing Director της Morgan Stanley είναι επίσης και ο ιθύνων νους πίσω από τα roadshows της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Σε εκείνο του Νοεμβρίου της περσινής χρονιάς, 37 εισηγμένες πραγματοποίησαν συναντήσεις με παραπάνω από 100 εκπροσώπους ξένων funds.

Στο επενδυτικό συνέδριο παρέστη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στους fund managers, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Ενώ η δυναμική της οικονομίας επιβεβαιώθηκε και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε ρόλο οικοδεσπότη στο roadshow, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος απέσπασε τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων. Με τον CEO της ΕΧΑΕ Γιάννο Κοντόπουλο να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς εκείνον, για την γενικότερη συμβολή του στην προβολή του χρηματιστηρίου στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Εξαιρετικά ικανό και έμπειρο στέλεχος ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Morgan Stanley τον Μάρτιο του 2011.

Προηγουμένως παρείχε επενδυτικές συμβουλές σε family offices που διαχειρίζονταν περιουσίες εξαιρετικά πλούσιων, ενώ για ένα μικρό διάστημα το 2006 πέρασε από την Capital Management Advisors με έδρα τη Γενεύη.

Έχει πτυχίο Bachelor και Master πολιτικού μηχανικού, καθώς και Master διοίκησης επιχειρήσεων και management από το Imperial College London. Ενώ από τη θέση που κατέχει διαδραματίζει ρόλο-κλειδί για τις ροές επενδυτικών κεφαλαίων πρoς την Ελλάδα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα