Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development

Συνηθισμένος στα δύσκολα είναι ο Οδυσσέας Αθανασίου. Γι’ αυτό και προτιμάει να βάζει πάντα ψηλά τον πήχη των προσδοκώμενων επιδόσεων.

Έμπειρος manager και με μακρά θητεία στη νευραλγική θέση του CEO της Lamda Development, παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο την πρόοδο των έργων στο εμβληματικό, όσο και πολυσύνθετο project του Ελληνικού. Ο… επιθετικός του στόχος, όπως είπε, είναι να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έως τα τέλη του 2026 ή τις αρχές του 2027.

Με το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στη χώρα να κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων, ο Οδυσσέας Αθανασίου προχώρησε στη διάρκεια της περσινής χρονιάς και σε κινήσεις με φόντο τη Lamda Development. Προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον, αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η δημιουργία ξεχωριστής εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα τέσσερα υφιστάμενα, μαζί με τα δύο υπό ανάπτυξη, εμπορικά κέντρα της εισηγμένης.

Η Lamda Malls -η οποία θα μπει στο Χρηματιστήριο την φετινή χρονιά- αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου οι επενδυτές θα εισπράξουν μέρισμα «με το καλημέρα», όπως έχει πει ο ίδιος ο Οδυσσέας Αθανασίου. Δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα όραμα που είχε ο CEO του ομίλου ήδη από το 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω πανδημίας.

Εξάλλου οι επιδόσεις των malls της εταιρείας είναι αναμφισβήτητες: το 2023 έκαναν νέο ρεκόρ εσόδων, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 20%.

Στα πλάνα του ισχυρού άνδρα της Lamda Development είναι και η δημιουργία ξεχωριστής εταιρείας με τις τρεις μαρίνες – Φλοίσβου, Αγίου Κοσμά και Κέρκυρας -, έτσι ώστε να αποσχιστούν από τον όμιλο τα assets που παράγουν έσοδα και να οδηγηθούν στην είσοδο στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στο διοικητικό «μέτωπο», επίτευγμα του Οδυσσέα Αθανασίου θα μπορούσε να θεωρηθεί η ένταξη του Απόστολου Ζαφόλια ως νέου Chief Strategy & IR Officer της Lamda. Ενός στελέχους με μακρά θητεία στον ναυτιλιακό κλάδο και καριέρα 22 χρόνων στις ΗΠΑ, που ήρθε να ενισχύσει το δυναμικό της εταιρείας.

Η προσοχή του CEO είναι σαφώς επικεντρωμένη και στα του Ελληνικού. Όπου μετά από την παραχώρηση των 317 πολυτελών κατοικιών, που απέφεραν έσοδα περίπου 1,2 δισ. ευρώ, βγαίνουν «στον αέρα» και νέα ακίνητα προς οικιστική αξιοποίηση, απόρροια της ζήτησης που ανεβαίνει ραγδαία. Έτσι, εντός 10 οικοδομικών τετραγώνων (που θα αποτελέσουν την Little Athens) θα δημιουργηθούν 1.115 διαμερίσματα σε πρώτη φάση, με στόχο την προσέλκυση και «μεσαίων» βαλαντίων αυτήν τη φορά.

Σε μεικτής χρήσης Πύργο, με γραφεία και περιζήτητα διαμερίσματα, θα μετατραπεί και το οικόπεδο που προοριζόταν για χρήση από τις τράπεζες.

Χάρη στα έσοδα που κατάφερε να αποκομίσει πέρσι η Lamda από τη διάθεση των ακινήτων, έχει την δυνατότητα να μην αναζητήσει τραπεζικό δανεισμό το 2024.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα