Leaders

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος METRO ΑΕΒΕ, Πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος

Αν κάποιος γνωρίζει ενδελεχώς το πολυσύνθετο περιβάλλον του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, δεν είναι άλλος από τον Αριστοτέλη Παντελιάδη.

Ηγείται από την ηλικία των 33 ετών και για περισσότερο από δύο δεκαετίες του ομίλου Metro. Μιας οικογενειακής επιχείρησης που έχει φτάσει να συγκαταλέγεται στις τέσσερις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Πριν ανέβει στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας. Αποκτώντας βαθιά γνώση και ουσιαστική αντίληψη για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, από τη μικρότερη μέχρι και την πιο ουσιώδη λεπτομέρεια.

Εξαιρετικά έμπειρος και με άριστη γνώση των ζητημάτων του λιανεμπορίου είναι πλέον και επικεφαλής (ως πρόεδρος) του φορέα που εκπροσωπεί θεσμικά τα σούπερ μάρκετ.

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) αποτελεί τον επίσημο συνομιλητή της πολιτείας σε μια δύσκολη περίοδο. Καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση να «συνδικαλιστούν» και πάλι οι αλυσίδες, 18 χρόνια μετά τη διάλυση του Συνδέσμου Εταιρειών Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ).

Ο ψύχραιμος και χαμηλών τόνων επιχειρηματίας από τον θεσμικό του πλέον ρόλο, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είμαστε το τελευταίο μίλι στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο δικό μας ταμείο οι Έλληνες καταναλωτές αφήνουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, που έχει πιεστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό».

Επιπρόσθετα και χρησιμοποιώντας την περίφημη φράση του Θεμιστοκλή «πάταξον μεν άκουσον δε» για να δώσει απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι τα σούπερ μάρκετ αισχροκερδούν, τονίζει: «Οι αυξήσεις στις τιμές είναι πληθωριστικές, ενώ η κερδοφορία μας έχει πιεστεί σημαντικά, πολύ κάτω από τα διεθνώς αποδεκτά όρια ασφαλείας του κλάδου. Παράλληλα επενδύουμε ποσά πολλαπλάσια της κερδοφορίας μας και ίσως το σημαντικότερο, συντηρούμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης είναι αναμφίβολα επιδραστικός όχι μόνο από τον θεσμικό του ρόλο αλλά και από τον επιχειρηματικό.

Στον όμιλο Μetro με 242 καταστήματα My Market και 50 Metro Cash & Carry απασχολούνται περισσότεροι από 11.500 εργαζόμενοι, γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Οι προβλεπόμενες πωλήσεις για τη χρήση του 2023 είναι στα επίπεδα των 1,58 δισ. ευρώ, με την κερδοφορία κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο λιανεμπορικός Όμιλος διευρύνει συστηματικά το αποτύπωμά του και τις οικονομικές επιδόσεις του, που είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς και των επενδύσεων. Οι οποίες μάλιστα για την τετραετία 2023-2026 θα ανέλθουν σε 280 εκατ. ευρώ. Ένα σημαντικό μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση δικτύου.

Γιατί, όπως ο ίδιος λέει «το μέλλον το αντιμετωπίζεις με στρατηγική και το παρόν με τακτικές κινήσεις».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα