Icons

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ολυμπιονίκης

Το γελαστό παιδί του στίβου χαρίζει απλόχερα επιτυχίες και εθνική υπερηφάνεια.

Με θαυμαστή συνέπεια, ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου αυξάνει όλο και περισσότερο τη συλλογή χρυσών μεταλλίων. Δίνοντας όμως την αίσθηση ότι αυτά δεν κρέμονται μόνο στον λαιμό, αλλά και στην ψυχή του.

Επιδραστικός όσοι λίγοι, ο 25χρονος αθλητής του μήκους αντιμετωπίζει πάντα με σκαμπρόζικη διάθεση ό,τι κι αν του συμβεί στους αγώνες.

Σαν κι αυτό που έγινε στο μίτινγκ, στο Τορούν της Πολωνίας. Όπου στις 8 Φεβρουαρίου του 2023 κέρδισε την πρώτη θέση με άλμα στα 8,40 μέτρα. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ήρθε μια πρωτόγνωρη ανατροπή. Καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε την προσπάθειά του, γιατί φορούσε «παράνομα» παπούτσια. Για την ακρίβεια το… χρώμα τους δεν υπήρχε στη λίστα της Ομοσπονδίας.

Η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου ήρθε αυθόρμητα και ήταν επική. «Μπορώ να κάνω 8,40 όποτε θέλω». Και όντως στις 15 Φεβρουαρίου, στη Γαλλία, με… νόμιμα παπούτσια αυτήν τη φορά, «πέταξε» στα 8,41.

Διόλου τυχαία όλα αυτά για τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή που ξεκίνησε από τα Γρεβενά με χόμπι του το παρκούρ και έχει φτάσει να είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο.

Μέτρησαν και μετράνε η σκληρή και επίμονη δουλειά στις ατέλειωτες προπονήσεις, η προσήλωσή του στον στόχο, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει έμφυτο το «μέταλλο» του νικητή. Στοιχεία που, μαζί με τη σωματοδομή του, τον οδηγούν στο να ψάχνει πάντα με αξιώσεις το κάτι παραπάνω.

Όπως έγινε το περσινό καλοκαίρι στη Βουδαπέστη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Τελευταίο άλμα στον τελικό και απογείωση στα 8,52. Το χρυσό μετάλλιο δικό του. Το μοναδικό που του έλλειπε από την πλούσια συλλογή του. Ως χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, δύο φορές πρώτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και τρεις φορές στο κλειστό, με πρωτιά στο Ευρωπαϊκό για τους κάτω των 23 ετών, αλλά και για πολλά χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος. Με ατομικό ρεκόρ στα 8,60.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, εκτός από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου όπου ανέβηκε στο κλειστό της Κωνσταντινούπολης, αναδείχθηκε νικητής και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, ενώ κέρδισε και την πρωτιά στα Diamond League του Παρισιού και της Ζυρίχης.

Για τις επιτυχίες του βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ως ο κορυφαίος αθλητής του 2023.

Ο τρόπος που μιλάει για τις επιδόσεις του, οι γκριμάτσες του στη διάρκεια των αγώνων, το χιούμορ που επιστρατεύει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και η απλότητά του, τον έχουν κάνει να είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Ένα αληθινό παιδί της διπλανής πόρτας, που γίνεται συνεχώς viral.

Γιατί, εκτός από τεράστιος αθλητής, o Μίλτος Τεντόγλου είναι και… τυπάρα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα