Leaders

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΓΕΛΟΥ

Επικεφαλής της Μονάδας Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Eurobank

«Dux femina facti», είχε γράψει ο Ρωμαίος ποιητής Βιργίλιος. Δηλαδή «η γυναίκα ηγείται των γεγονότων».

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη Χριστίνα Μαργέλου, ως επικεφαλής της Μονάδας Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων στη Eurobank, είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο της ηγετικής προσωπικότητας, που ξέρει πώς να κατακτά έναν χώρο ο οποίος κυριαρχείται από άνδρες. Όχι, όμως για την προσωπική προβολή της, αλλά για χάρη της ομάδας που διευθύνει και η οποία έχει φέρει την τράπεζα στην κορυφή της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

Η επαναλαμβανόμενη επιτυχία της Μονάδας Shipping της Eurobank ασφαλώς δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο και συνδέεται άρρηκτα με την τοποθέτηση σε αυτήν της Χριστίνας Μαργέλου το 2014.

Έκτοτε καταγράφεται εντυπωσιακή άνοδος των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων της Eurobank. Η επιτυχία φαίνεται από το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας το 2014 ήταν της τάξεως  των 700 εκατ. δολαρίων κι έχουν εκτοξευτεί πλέον άνω των 3,5 δισ. δολαρίων.

Όπως και το 2022, έτσι και το 2023, η Χριστίνα Μαργέλου βρέθηκε στη λίστα των Lloyd’s με τις 10 κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως στον τομέα της χρηματοδότησης επιχειρήσεων του ναυτιλιακού τομέα.

Η 7η θέση στον κατάλογο των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Shipping περιποιεί τιμή τόσο για την ίδια όσο και για την Eurobank, η οποία σημειώνει υψηλές επιδόσεις στις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Και αποδεικνύει, ταυτόχρονα, ότι η Ελλάδα και ο τραπεζικός κλάδος δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ξένους, τόσο στον τομέα των ναυτιλιακών χορηγήσεων όσο και στη δραστηριοποίηση ικανότατων στελεχών και δη γυναικών.

Περισσότερα από 3,5 δισ. δολάρια δόθηκαν από τη Eurobank για τη χρηματοδότηση πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, δεξαμενοπλοίων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και για πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η τράπεζα κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των δανειστών, σύμφωνα με τη Lloyd’s List, κι έχει βάλει παρακαταθήκη για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης της ελληνικής ναυτιλίας.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, η Χριστίνα Μαργέλου έχει τη δική της καταλυτική συνεισφορά στο shipping financing.

Ως κορυφαία σε αυτόν τον τομέα τραπεζίτισσα, σύμφωνα με τη Lloyd’s List, δείχνει και ικανότατη… καπετάνιος της ομάδας που έχει γραφεία σε Αθήνα, Κύπρο και Λουξεμβούργο.

Μιας ομάδας με εξαιρετικούς επαγγελματίες του κλάδου που έχει καταφέρει να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους Έλληνες εφοπλιστές.

Η Χριστίνα Μαργέλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Deree College και κάτοχος MSc σε Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School.

Πριν από το 2014 είχε θητεύσει σε σημαντικές θέσεις σε εξειδικευμένες μονάδες ναυτιλίας ελληνικών και διεθνών τραπεζών, όπως η Βarclays Bank. Επίσης είχε διατελέσει Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ναυτιλίας στην Εμπορική Τράπεζα, καθώς και Assistant Manager στη Διεύθυνση Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Alpha Bank.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα