Leaders

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πρόεδρος Ομίλου Antenna

Δικό του «μικροκλίμα» διαμορφώνει στο ελληνικό τοπίο των media ο όμιλος επιχειρήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, με διοικητικό ηγέτη τον Θοδωρή Κυριακού. Οι κινήσεις και οι στρατηγικές αποφάσεις του οποίου ενισχύουν τους δεσμούς με ισχυρά, διεθνή σχήματα, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια.

Το 2023 εμπεδώθηκε η (από την προηγούμενη χρονιά) συμφωνία εκχώρησης του 30% του εταιρικού πλέγματος του ΑNTENNA Ελλάδος στον αραβικό κολοσσό MBC Group, που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Τον περσινό Μάρτιο ο Θοδωρής Κυριακού, γιος του αείμνηστου ιδρυτή του καναλιού, Μίνωα Κυριακού, έδωσε ξανά τα διαπιστευτήριά του ως αποτελεσματικός deal maker. Καθώς συμφώνησε να παραχωρηθεί, μέσω αύξησης κεφαλαίου, το 15% του συνδρομητικού ΑΝΤ1+ στην καναδική Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, ενός από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, στον έλεγχο του οποίου είναι η Eurobank.

Για τον καταφανέστατα επιδραστικό Θοδωρή Κυριακού και αυτή η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της εξέλιξης του ΑΝΤΕΝΝΑ Group σε έναν καινοτόμο πολυεθνικό οργανισμό.

Με παρουσία στον χώρο των Media σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια.

Έχει επενδύσει σε Facebook, Twitter και Spotify, ενώ κατέχει ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε media. Στα οποία περιλαμβάνονται η Raine Group, η Vice Media, μια εταιρεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ, καθώς και 31 κανάλια και 3 συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Επίσης, υπεγράφη πρόσφατα το συμβόλαιο του ΑΝΤ1 με το Netflix, για την υποδοχή σειρών του καναλιού.

Τον Μάιο του 2023, ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνέπραξε με την Alter Ego Media για τη δημιουργία της εταιρείας παραγωγής Oscar Productions.

Τη περυσινή χρονιά ο Θοδωρής Κυριακού εστίασε ιδιαίτερα στον ΑΝΤ1 επενδύοντας στη μυθοπλασία (μόνο η «Μάγισσα» κόστισε 12 εκατ. ευρώ). Παράλληλα ενίσχυσε τον ΑΝΤ1+ με πρωτογενές περιεχόμενο ενώ μετονόμασε τον πανελλαδικής εμβέλειας μη ενημερωτικό σταθμό Μακεδονία TV σε ΜΑΚ TV.

Το νέο του μεγάλο στοίχημα είναι οι κινηματογραφικές παραγωγές. Μετά την εξαγορά της VILLAGE ROADSHOW Ελλάς, ο Όμιλος ANTENNA ανακατευθύνει τη στρατηγική του στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Κατέχοντας ηγετική θέση, με 42% μερίδιο αγοράς και με παρουσία σε 7 περιοχές της Ελλάδας, με 62 αίθουσες, χωρητικότητας 12.700 θέσεων, εισέρχεται και στην παραγωγή content σε συνεργασία με τα Antenna Studios.

Παράλληλα, προτίθεται να επενδύσει περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης προσεγγίζοντας νεανικά κοινά. Ενώ βελτιώνει και το JukeBooks, μια εφαρμογή ελληνικών audiobooks που έκλεισε 1 χρόνο λειτουργίας διαθέτοντας 10.000 ενεργούς συνδρομητές, που έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε 700 τίτλους βιβλίων.

Εκτός από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Θοδωρής Κυριακού μαζί με τα δυο του αδέλφια, την Αθηνά και τον Ξενοφώντα, είχαν και πέρσι σημαντική δραστηριότητα στη ναυτιλία, όπου διαθέτουν έναν αξιόλογο στόλο πλοίων.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα