Leaders

ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ

Διευθύνουσα Σύμβουλος ELVIAL

Είναι μια από τις ελάχιστες γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η Ασημίνα Τζίκα ηγείται της δυναμικά αναπτυσσόμενης Elvial, στην οποία εδώ και εννιά χρόνια κατέχει την νευραλγική θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην αλματώδη άνοδο των οικονομικών μεγεθών και στη ραγδαία ενίσχυση των εξαγωγών της βιομηχανίας αλουμινίου.

Η Ασημίνα Τζίκα έκλεψε την παράσταση τον περασμένο Οκτώβριο, με την εισαγωγική της ομιλία στην ανοικτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Κερδίζοντας επάξια με τον τρόπο της όχι μόνο την προσοχή, αλλά και το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων.

Στο αμιγώς επιχειρηματικό πεδίο, τη δική της σφραγίδα έχει η επιτυχημένη πορεία της Elvial. Μιας βιομηχανίας που είναι σταθερά προσανατολισμένη στην καινοτομία, εφαρμόζοντας ένα δυναμικό επενδυτικό πρόγραμμα. Το οποίο στην παρούσα φάση υλοποιεί την τέταρτη γραμμή παραγωγής αλουμινίου, που έρχεται να αυξήσει τους συντελεστές δραστηριοτήτων. Ενώ παράλληλα δημιουργούνται δύο νέες ρομποτικές αποθήκες στον Άγιο Παντελεήμονα του Κιλκίς, όπου είναι και η έδρα της.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής που ακολουθεί η αφοσιωμένη και εξαιρετικά αποτελεσματική CEO Ασημίνα Τζίκα.  Έχοντας μάλιστα σε στάδιο ώριμου σχεδιασμού και το νέο της επενδυτικό πλάνο, ύψους 38 εκατ. ευρώ. Με στόχους τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη και κυκλική οικονομία, αλλά και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Ασημίνα Τζίκα έχει παρουσία στην Elvial από το 1998, αναλαμβάνοντας Διευθύνουσα Σύμβουλος τον Ιανουάριο του 2015, σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα. Που δεν στάθηκαν, όμως, εμπόδιο στα αναπτυξιακά της σχέδια.

Όταν πήρε τα διοικητικά ηνία, η Elvial είχε (στη χρήση του 2014) πωλήσεις 36,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ. Στη χρήση του 2022 οι πωλήσεις έφτασαν στα 152,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 19,95 εκατ. ευρώ. Στην κυριολεξία απογείωση μεγεθών…

Επί των ημερών της Ασημίνας Τζίκα, η Elvial έχει εξελιχθεί σε μια πλήρως καθετοποιημένη, εξωστρεφή και υψηλής τεχνολογίας, βιομηχανία παραγωγής και διάθεσης συστημάτων αλουμινίου. Έχει καθιερωθεί στην ελληνική αγορά, διαθέτει επιχειρηματικά ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ έχει φτάσει το 75% της παραγωγής της να κατευθύνεται σε εξαγωγές.

Έχει θυγατρική στη Βουλγαρία και γραφεία στη Ρουμανία, στο Βελιγράδι και στη Γερμανία.

Η Ασημίνα Τζίκα σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έλαβε MBA από το Πανεπιστήμιο Keele στην Αγγλία.

Εκτός από μέλος του ΣΕΒ είναι και Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Έχοντας ενεργό συμμετοχή σε όλα όσα αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία στη χώρα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα