Leaders

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Eurolife FFH, Πρόεδρος ΔΣ Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Οι άνθρωποι είναι όπως οι αριθμοί. Η αξία τους εξαρτάται από τη θέση στην οποία βρίσκονται.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με την άποψη αυτή που έχει εκφράσει ο Ναπολέων Βοναπάρτης, η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου βρίσκεται ψηλά. Καθώς συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους ανθρώπους, αλλά και στους πιο επιδραστικούς, της ασφαλιστικής αγοράς.

Διανύει ήδη την έκτη του θητεία ως πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Όντας δε για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή, χαίρει ευρύτερης εκτίμησης και αποδοχής.

Ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα τα ζητούμενα της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και επισημαίνει διαρκώς τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης, την οποία και χαρακτηρίζει ως «τον μεγαλύτερο θεσμικό επενδυτή της χώρας». Τονίζοντας παράλληλα με έμφαση ότι «η ασφάλιση είναι πρώτα από όλα για τους πολλούς, για να προστατεύουν αυτό που, με τόσες στερήσεις, καθημερινά καταφέρνουν. Είναι για τους οικονομικά ασθενέστερους, όχι για τους εύπορους».

Καθώς η Ελλάδα είναι από τις πιο υπασφάλιστες χώρες της Ευρωζώνης, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΕΑΕΕ και ως πρόεδρος και CEO της Eurolife FFH, δεν έχει σταματήσει να ζητά το κάτι παραπάνω.

Η νομοθέτηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% στις κατοικίες που είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές θεωρείται από πολλούς στην αγορά προσωπική του επιτυχία. Ενώ συζητείται επίσης και μία άλλη δική του πρόταση για καθολική ασφάλιση, ειδικά για επιχειρήσεις ή κατοικίες που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές.

Ως επικεφαλής της Eurolife FFH, διακρίνεται γιατί ηγείται σταθερά μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας. Με την παραγωγή ασφαλίστρων στη χρήση του 2022 να ανέρχεται στα επίπεδα των 617 εκατ. ευρώ., ενώ στα 112 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η καθαρή κερδοφορία.

Η ασφαλιστική είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου της Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, του οποίου συνεργάτης της απόλυτης εμπιστοσύνης είναι ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Η Eurolife FFH ήταν παρούσα στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, προχωρώντας άμεσα στην καταβολή αποζημιώσεων, ενώ κάλυψε και έξοδα βιολογικού καθαρισμού για τα οχήματα των ασφαλισμένων, τους οποίους συνέδραμε και με άλλες διευκολύνσεις.

Από τη θέση του Αντιπροέδρου της Insurance Europe, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου έχει σταθεί πολλές φορές αρωγός σε ζητήματα των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, του Έλληνα ασφαλισμένου, αλλά και εν γένει της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.

Ο ίδιος, πολυσχιδής ως προσωπικότητα, έχει ποικίλα ενδιαφέροντα και μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία. Κάτι που ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία και δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ο φωτογραφικός φακός τον συνοδεύει πάντα στα ταξίδια του, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και για οικογενειακούς λόγους, ταξιδεύει συχνά σε Ευρώπη αλλά και στην Αμερική.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα