Titans

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Εφοπλιστής

Ισχυρός εφοπλιστής και με διεθνές εκτόπισμα, ο Πάνος Λασκαρίδης αναπτύσσει παράλληλα μια πολύπλευρη κοινωνική και πατριωτική προσφορά.

Ιδρυτής, μαζί με τον αδελφό του Θανάση, ενός ομίλου με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε στεριά και θάλασσα, έχει επικεντρωθεί την τελευταία διετία στις ναυτιλιακές business της οικογένειας.

Ο Πάνος Λασκαρίδης είναι επικεφαλής των ναυτιλιακών Lavinia Corp και Laskaridis Shipping. Με διαφοροποιημένο στόλο περίπου 90 πλοίων, bulkers, reefers (πλοία-ψυγεία) και μικρών τάνκερ. Αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ο εφοπλιστής ακολουθεί μία συντηρητική πολιτική ως προς την απαλλαγή του στόλου του από τις εκπομπές άνθρακα. Εστιάζοντας στην ανάπτυξη σχεδίων βελτιστοποίησης του καυσίμου και της απόδοσης για τα πάνω από 50 bulkers των εταιρειών του.

Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνονται η εκτεταμένη ψηφιοποίηση, οι προσαρμοσμένες μονάδες τεχνητής νοημοσύνης, οι πλατφόρμες δοκιμών κυψελών καυσίμου με τη βιομεθανόλη ως φορέα υδρογόνου.

Παράλληλα, συμμετέχει σε έργα εφαρμοσμένης έρευνας που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε συνεργασία με ναυτιλιακά επιστημονικά ιδρύματα και βασικούς μελλοντικούς παράγοντες του ναυτιλιακού κλάδου.

Η Lavinia, προχώρησε πέρυσι, με δύο διαφορετικές συμφωνίες, στην παραγγελία έξι bulkers, χωρητικότητας 82.000 dwt. Θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα απόδοσης καυσίμου και περιβαλλοντικά πρότυπα για πλοία με συμβατικά καύσιμα, και όχι διπλού καυσίμου.

Ο εφοπλιστής, με αφορμή τις νέες παραγγελίες του, υποστήριξε ότι τα στοιχήματα μεγάλης κλίμακας σε μελλοντικά πλοία αφορούν κατά κύριο λόγο τις μεγάλες εταιρείες με τα τεράστια πορτοφόλια που μπορούν να πειραματιστούν, και όχι τους μικρότερους ιδιώτες πλοιοκτήτες. Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις επιφυλάξεις του για τα πλοία με εναλλακτικά καύσιμα.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, διακρίνεται για την ευθυκρισία του και είναι ένας άνθρωπος που διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του για τα ναυτιλιακά δρώμενα. Δεν διστάζει δημόσια να διαφοροποιείται από την επίσημη θέση των συλλογικών φορέων του εφοπλισμού και να συγκρούεται με απόψεις που δεν τις θεωρεί σωστές.

Ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής ναυπηγικής και επισκευαστικής βιομηχανίας που βρίσκεται σε φάση αναβίωσης, περιλαμβάνεται στους εγχώριους πλοιοκτήτες που φέρνουν τα πλοία τους για επισκευή στις ελληνικές γιάρδες.

Εκτός από την ναυτιλία ο Πάνος Λασκαρίδης είναι γνωστός για το μεγάλο κοινωφελές του έργο. Έχει δείξει επί σειρά ετών έμπρακτα την αγάπη του για το Πολεμικό Ναυτικό και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του. Με τις συνολικές δωρεές του προς αυτό να ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε στην δωρεά του πέμπτου, κατά σειρά, πλοίου γενικής υποστήριξης, Περσέας. Ένα πλοίο με τεχνολογικές καινοτομίες, που θα ενισχύσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη που δημιουργήθηκε στη μνήμη της μητέρας του Πάνου Λασκαρίδη, συνεχίζει τις προσφορά του στις τέχνες, τα γράμματα, την ιστορία και την ναυτική παράδοση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα