Leaders

ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Εφοπλίστρια, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Ξεχωριστή προσωπικότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η Μελίνα Τραυλού βρέθηκε και το 2023 στο προσκήνιο. Τόσο από την θέση της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που υπηρετεί με επιτυχία, όσο και λόγω των σημαντικών επιχειρηματικών κινήσεων για την ανάπτυξη του ομίλου της.

Η κόρη του εφοπλιστή Νίκου Τραυλού, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, είναι πρόεδρος της Neptune Lines Shipping, που κυριαρχεί στην Ελλάδα πάνω από τέσσερις δεκαετίες, στον κλάδο της θαλάσσιας μεταφοράς οχημάτων. Ηγείται επίσης και της Neptune Dry Management, που ίδρυσε η ίδια και δραστηριοποιείται στον κλάδο της μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Όλα αυτά την οδήγησαν πέρσι στην 25η θέση της λίστας των Lloyd’s, με τα 100 επιδραστικότερα πρόσωπα της ναυτιλίας.

Η Μελίνα Tραυλού, παρακολουθώντας την συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς, πρόσθεσε πέρσι μία ακόμη εταιρεία στο χαρτοφυλάκιό της. Δημιουργώντας τη Neptune Land Services, με στόχο την είσοδό της στον τομέα των logistics.

Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών εφοδιασμού των πελατών της Neptune Lines Shipping, δίνοντας λύσεις για την αποθήκευση και την εσωτερική διανομή οχημάτων.

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο η νεοσύσταση εταιρεία της δυναμικής εφοπλίστριας ισχυροποίησε τη θέση της, προχωρώντας στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics. Μίας πρωτοπόρου εταιρείας, με ιστορία 30 ετών, στον τομέα υπηρεσιών logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., στόλο 30 φορτηγών και ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων.

Παράλληλα, η Neptune Lines, που διαθέτει στόλο με 21 car carriers, παρήγγειλε δύο νεότευκτα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων, διπλού καυσίμου και προηγμένης γενιάς, σε κινεζικό ναυπηγείο.

Τα πλοία, που εντάσσονται στο Genesis Project, εκτός από τη δυνατότητα χρήσης LNG ή VLSFO ως καύσιμο, θα διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

H εταιρεία της Μελίνας Τραυλού διακινεί πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως, σε 48 λιμάνια, σε 28 χώρες.

Από τη θέση της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η Μελίνα Τραυλού έχει εκφράσει πολλές φορές το όραμα της να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία, παγκόσμια ηγέτιδα. Και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την ίδια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουμε, λειτουργούμε ενωτικά και με όραμα. Με πίστη και πράξεις που προασπίζουν τη ναυτοσύνη μας και εξελίσσουν τη ναυτιλία μας, ενώ παράλληλα τη διατηρούν ανθρωποκεντρική. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τη ναυτιλία των Ελλήνων. Να θωρακίσουμε το εθνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας».

Η Μελίνα Τραυλού συντόνισε πέρσι και τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του ελληνικού εφοπλισμού. Όπως η συγκέντρωση 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις περυσινές θεομηνίες. Αλλά και η εκδήλωση απονομής Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα