Leaders

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΤΣΑΣ

Συνιδρυτές και CEOs της ΑΧΙΑ Ventures Group 

Αναπόσπαστο κομμάτι στην ολοκλήρωση εμβληματικών επιχειρηματικών συμφωνιών, αποτελεί ο διεθνούς εμβέλειας, ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής ΑΧΙΑ Ventures Group.

Ο οποίος πέρσι συμπλήρωσε το 15ο έτος από την ίδρυσή του, συνεχίζοντας να αναπτύσσεται και να παραμένει σταθερά ανάμεσα στις επιδραστικότερες δυνάμεις της αγοράς.

Ο Γεώργιος Λινάτσας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AXIA, διαθέτει εμπειρία άνω των 25 ετών στον ευρύτερο επενδυτικό τομέα, ενώ έχει ηγηθεί σε ορισμένες από τις πλέον στρατηγικές εξαγορές και συγχωνεύσεις στη χώρα.

Μαζί του, ο επίσης συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Αθανασόπουλος. Με κέντρο δραστηριοποίησης του τη Νέα Υόρκη και έχοντας προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 20 ετών, αποτελεί αναφαίρετο κομμάτι της ηγεσίας της AXIA Capital Markets, θυγατρικής της ΑΧΙΑ στις ΗΠΑ.

Η κορυφή της διοίκησης του ομίλου συμπληρώνεται από τον τρίτο συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αντώνη Αχιλλεούδη, που έχει μακροχρόνια πορεία στις χρηματαγορές και στη Wall Street.

Απόδειξη της επιδραστικότητας της ΑΧΙΑ αποτελεί το γεγονός πως ο διεθνούς αναγνωσιμότητας οργανισμός Euromoney την ξεχώρισε ανάμεσα στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου, ως Market Leader στην ελληνική αγορά και πέρσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Παραμένοντας έτσι η μοναδική επενδυτική τράπεζα με «ελληνικό DNA» που έχει λάβει ποτέ αυτή τη διάκριση.

Ενδεικτικά, μέσα στη διάρκεια του 2023, η ΑΧΙΑ συνέβαλε: Στην μερική αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα, όπως και των ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean Oil and Industrial Holdings από την HelleniQ Energy, για την παραχώρηση του 22% και του 11% αντίστοιχα, από τις μετοχικές τους θέσεις.

Στην εξαγορά της Enel Romania από τη ΔΕΗ, στην εξαγορά του 50% της Enel Green Power Hellas από έναν κολοσσό της διεθνούς αγοράς, την Macquarie Asset Management, καθώς και στην αύξηση κεφαλαίου των 473 εκατ. ευρώ της Attica Bank.

Επίσης συμβούλευσε κατ’ αποκλειστικότητα την Eurobank για την απόκτηση διαδοχικών ποσοστών στην Hellenic Bank (καθιστώντας την μεγαλύτερο μέτοχο στην κυπριακή τράπεζα με ποσοστό 55,3%) αλλά και για τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη βρετανική fintech Plum, σε συνδυασμό με την απόκτηση ενός μειοψηφικού ποσοστού στην τελευταία.

Τα στελέχη της ΑΧΙΑ πιστεύουν πως επέρχεται μια εξαιρετικά ανοδική περίοδος για την ελληνική οικονομία, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προοπτικές ανάπτυξης των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Εξέλιξη που τοποθετεί το ελληνικό επιχειρείν σε προνομιακή θέση, σε ένα πλέον πολύ πιο ευρύ κοινό, έπειτα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια.

Πέραν τούτων η AXIA συνεχίζει αδιάκοπα την υποστήριξη ποικίλων ενεργειών που προωθούν την εξέλιξη των νέων και καταπολεμούν τον χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό, όπως επίσης και πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν στο περιβάλλον και την κοινωνία.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα