Leaders

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιχειρηματίας

Το ηχηρό του επιχειρηματικό όνομα έχει καταστεί ταυτόσημο της τουριστικής ανάπτυξης. Με υψηλών προδιαγραφών παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κατάφερε και με το παραπάνω να κάνει πράξη το όραμα του πατέρα του. Να βάλει, δηλαδή, τη Μεσσηνία στον χάρτη των κορυφαίων resorts του κόσμου. Και να την καταστήσει μια ελληνική… Τοσκάνη.

Ο δευτερότοκος γιος του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που από τα 26 του μπήκε στο «καμίνι» της επιχειρηματικής δράσης, ολοκλήρωσε πέρσι τη δεύτερη φάση επενδύσεων στο Costa Navarino. Ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα όλα αυτά με τις συνεχιζόμενες εργασίες στο εμβληματικό ακίνητο του πρώην Hilton της Αθήνας, που μετασχηματίζεται σε έναν πολυδιάστατο προορισμό με νέες χρήσεις.

Το καλοκαίρι του 2023, στη Μεσσηνία, αποδόθηκαν σε λειτουργία τα νέα έργα, τα οποία αφορούσαν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Bay. Σε μια έκταση 1.400 στρεμμάτων, με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου.

Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις προστέθηκαν δύο νέα ξενοδοχεία, δύο νέα γήπεδα γκολφ και η Navarinο Agora, διαμορφώνοντας ένα πολυσύνθετο και πολυτελές θέρετρο, ικανό να ενισχύσει τη θέση του ως τουριστικού προορισμού υψηλών απαιτήσεων.

Κάτω από την εταιρική ομπρέλα της ΤΕΜΕΣ (που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισ. ευρώ) και πέραν του Costa Navarino, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δρομολόγησε κι άλλες, σημαντικές τουριστικές επενδύσεις. Οι οποίες φέρνουν διεθνή ονόματα του κλάδου στο παράκτιο «μέτωπο» της Αθήνας. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άφιξη της ασιατικής αλυσίδας ξενοδοχείων Mandarin Oriental στο Ελληνικό, που αποτελεί τη δεύτερη μονάδα της επί ελληνικού εδάφους.

Ο ισχυρός τουριστικός όμιλος με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, θα λειτουργήσει το ένα από δύο πεντάστερα ξενοδοχεία που θα αναπτύξουν ΤΕΜΕΣ και Lamda Development.

Πρόκειται για μία κοινή επένδυση 400 εκατομμυρίων ευρώ για πολυτελή ξενοδοχεία, beach club και περίπου 60 επώνυμες κατοικίες στον Άγιο Κοσμά.

Ωστόσο, τα έργα αναβάθμισης της «αθηναϊκής Ριβιέρας» από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου δεν περιορίζονται στα όρια του Ελληνικού.

Το φθινόπωρο του 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της Ακτής Β’ στη Βούλα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η ακτή και να αναβαθμιστεί με όρους ήπιας ανάπτυξης και με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Εκεί θα δημιουργηθεί ένας προορισμός με αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, ενώ ο επιχειρηματικός όμιλος θα παραχωρήσει πισίνα για δημοτική χρήση και προπονήσεις αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Πληροφορίες θέλουν την επένδυση να συνδέεται με το Conrad (τέως Χίλτον) που ανακατασκευάζει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ένα project 287 εκατ. ευρώ, που θα επανασυστήνει το ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας, το 2025.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα