Newcomers

ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΜΠΗΣ

Nέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ

Έμπειρος και δοκιμασμένος manager, ο Κώστας Νεμπής αναλαμβάνει από τον Ιούλιο της εφετινής χρονιάς το τιμόνι του ΟΤΕ. Διαδεχόμενος τον Μιχάλη Τσαμάζ, που από τον Νοέμβριο του 2010 ήταν ο «στρατηλάτης» και συνάμα ο αναμορφωτής του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα της χώρας. Όντας και ο μακροβιότερος διοικητικός του ηγέτης.

Η σκυτάλη της διαδοχής φέρνει τον Κώστα Νεμπή σε θέση Προέδρου και CEO του ΟΤΕ, που το 2024 συμπληρώνει 75 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο νέος ρόλος για τον έως πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλο της θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία είναι συνυφασμένος και με νέες προκλήσεις. Καθώς, εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας στην Ελλάδα, καλείται να διατηρήσει τον ΟΤΕ στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Εξελισσόμενο σε κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών.

Στις ικανότητες του Κώστα Νεμπή πιστεύει πρωτίστως και ο Μιχάλης Τσαμάζ. Άλλωστε αυτός ήταν που, όταν έφυγε από τη Vodafone και ανέλαβε τον ΟΤΕ, έπεισε κι εκείνον να τον ακολουθήσει.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης βρίσκει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα να έχει την υπεροχή στην πελατειακή βάση κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ με 665.000 πελάτες οδηγεί και την κούρσα στην συνδρομητική τηλεόραση.

Παράλληλα, υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο άνω των 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, για να επεκταθεί η υποδομή οπτικών ινών (Fiber to the Home) σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς επίσης και το 5G δίκτυο της κινητής, σε όλη τη χώρα.

Ακόμη, συμπράττει με το Δημόσιο σε έργα ΣΔΙΤ, όπως το UltraFast Broadband, που θα φέρει το δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) σε πάνω από 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Στόχος του Κώστα Νεμπή είναι να οδηγήσει τον ΟΤΕ στην επόμενη μέρα. Υλοποιώντας το θεσπισμένο επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά και ανοίγοντας νέους δρόμους, όπου κριθεί ότι απαιτούνται.

Η επαγγελματική εμπειρία για πάνω από 20 χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύνθετες απαιτήσεις της αγοράς, αποτελούν εχέγγυα.

Από τη θέση του CEO στην Hvartski Telekom της Κροατίας από τον Απρίλιο του 2019 , έχει δώσει αξιοσημείωτα δείγματα γραφής. Κατόρθωσε να πετύχει την ανάκαμψη της εταιρείας, εστιάζοντας στην ικανοποίηση των πελατών, αλλά και των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, η ισχυροποίηση των οικονομικών μεγεθών, ήρθε να επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία. Ενώ, παράλληλα, υπερασπίστηκε την ηγετική της θέση στην αγορά με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε Gigabit υποδομές και ψηφιακές λύσεις.

Εκ των πραγμάτων, ο Κώστας Νεμπής, αναλαμβάνοντας τα διοικητικά ηνία του ΟΤΕ, αναμένεται να είναι ένα από τα σημαίνοντα πρόσωπα στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα