Titans

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Εφοπλιστής

Ο “Double D”, όπως αποκαλούν στην Ακτή Μιαούλη, τον Διαμαντή Διαμαντίδη, έχει διανύσει μία αξιοζήλευτη επαγγελματική διαδρομή που τον ανέδειξε σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές.

Αυτοδημιούργητος, aggressive σαν χαρακτήρας, τελειομανής και απαιτητικός στις συνεργασίες του, όπως επίσης και σκληρός διαπραγματευτής, έχει χτίσει μία ισχυρή αυτοκρατορία στην θάλασσα αλλά και τη στεριά. Πάντα με τη δύναμη των μετρητών του και αποφεύγοντας να κάνει επίδειξη πλούτου.

Ο απόφοιτος της Λεοντίου Σχολής, που ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως broker στο Λονδίνο, δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην αγορά των τάνκερ και στη μεταφορά ξηρού φορτίου, μέσω των ναυτιλιακών εταιρειών του, Delta Tankers και Marmaras Navigation.

Διαθέτει ισχυρό στόλο με 58 πλοία -29 δεξαμενόπλοια και 29 bulkers- συνολικής αξίας 2,1 δισ. δολαρίων. Συμπεριλαμβάνεται δε, στους υποστηρικτές του ελληνικού νηολογίου, με αρκετά από τα πλοία του να ταξιδεύουν με την ελληνική σημαία.

Είναι ένας από τους ελάχιστους, αν όχι ο μόνος από τους εφοπλιστές, που δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, αλλά διαθέτει τεράστια προσωπική ρευστότητα, η οποία του επιτρέπει να ελίσσεται και να εκμεταλλεύεται τις αγοραστικές ευκαιρίες, σε όποιο κλάδο και αν τις εντοπίσει.

Εκτός από τη ναυτιλία ο Διαμαντής Διαμαντίδης έχει πολλές φορές βρεθεί στο προσκήνιο λόγω των εντυπωσιακών κινήσεων του και στη αγορά ακινήτων.

Άλλωστε είναι ο πρώτος που έσπευσε να εξασφαλίσει τα περισσότερα οικόπεδα-φιλέτα του Αστέρα Βουλιαγμένης, που θα φιλοξενήσουν μερικά από τα ακριβότερα ακίνητα της Ευρώπης.

Ο εφοπλιστής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του project που σχεδιάζεται στην Βουλιαγμένη, αφού έχει αγοράσει τα 11 από τα 13 χρυσά οικόπεδα, όπου θα ανεγερθούν οι περίφημες βίλες του εμβληματικού συγκροτήματος.

Στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα της «πρώτης γραμμής» εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, ενώ ο ίδιος είναι παράλληλα συλλέκτης έργων τέχνης και παλαιών αυτοκινήτων, φημισμένων στην εποχή τους.

Πέραν όλων αυτών o 75χρονος Διαμαντής Διαμαντίδης έχει σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο ο ίδιος αποφεύγει να προβάλει, ζητώντας να μην γνωστοποιούνται οι δωρεές του.

Με την σύζυγο του Μαρία Καραγιαννίδη, έχουν δημιουργήσει το Ίδρυμα «Προποντίς» με σκοπό την προαγωγή της παιδείας, της επιστήμης και της τέχνης. Η αγάπη για τα «πάτρια χώματα» του καταγόμενου από τον Πόντο εφοπλιστή, εκφράζεται και από την επιλογή να δίνει ονόματα στα πλοία, όπως Πρίγκιπος, Κυδωνία, Κύζικος, Βόσπορος, Λωξάντρα.

Ο μεγάλος του γιος, Πασχάλης, έχει ακολουθήσει την δική του, αυτόνομη πορεία στην ναυτιλία, με θαυμαστές επιδόσεις.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Βακάκη, κόρη του ιδιοκτήτη της Jumbo. Με τον οποίο οι σχέσεις του Διαμαντή Διαμαντίδη έχουν γνωρίσει έντονες διακυμάνσεις. Σχετικά πρόσφατα ο Απόστολος Βακάκης είπε γι’ αυτόν πώς «επιχειρηματικά είναι ο πρώτος των πρώτων, σαν προσωπικότητα είναι δύσκολος… ».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα