Είναι η τέταρτη χρονιά στη σειρά που το mononews.gr προχωρά στην καθιερωμένη πλέον, και συνάμα πρωτοποριακή  για τα ελληνικά media, ανάδειξη της νέας  λίστας mononews100 με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα της χώρας. Έλληνες και Ελληνίδες που, με τις αξιοσημείωτες κινήσεις στο πεδίο των δραστηριοτήτων τους και την εν γένει επιτυχημένη παρουσία τους, άφησαν ένα ευδιάκριτο και ξεχωριστό αποτύπωμα. Άλλωστε το ταλέντο δεν είναι σπάνιο, εκείνοι που το εκμεταλλεύονται σπανίζουν…

Η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr στάθμισε τα γεγονότα και τις εξελίξεις στη χρονιά που πέρασε, μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν οι σημαίνουσες προσωπικότητες με αυξημένο βαθμό επιδραστικότητας. Ο συγκερασμός των δημοσιογραφικών κριτηρίων οδήγησε στην κορυφαία θέση του mononews100 για το 2022 τη θαλασσοκράτειρα Μαρία Αγγελικούση.

Η λίστα των επιδραστικών σε σύγκριση με εκείνη της προηγούμενης χρονιάς απαρτίζεται σχεδόν κατά το ήμισυ από νέα πρόσωπα. Με ευρεία εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς υπήρξαν σημαντικά deals και πολύπλευρες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ενώ στις επί μέρους θέσεις των 100 βρίσκονται πολιτικοί παράγοντες που καθορίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως επίσης και τραπεζίτες, εφοπλιστές που ισχυροποίησαν πέρσι τη διεθνοποιημένη παρουσία τους, εκπρόσωποι του ευρύτερου τομέα του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, του αθλητισμού, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και διαχειριστές funds, χρηματιστές και εξέχοντες δικηγόροι, επικεφαλής γραφείων που παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Στη νέα λίστα υπάρχει επίσης αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών, ο ρόλος και η επιδραστικότητα των οποίων έχουν αναβαθμιστεί.

Πέραν τούτων, η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr προσθέτει κι εφέτος μία ακόμη επιμέρους κατηγορία: τους newcomers, δηλαδή τα πρόσωπα εκείνα που θεωρείται ότι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στη νέα χρονιά.

Συντελεστές

Γενική Επιμέλεια: Δημήτρης Κόκκορης

Συντονισμός: Λίλιαν Μαργαρίτη

Editor in Chief: Ελένη Κρίτσαλου

Commercial Director: Άντζυ Προκοπίου

Head of Digital Development: Γιώργος Αραπογιάννης – Human Minds

 

Τα κείμενα έγραψαν οι: Δημήτρης Κόκκορης, Έφη Καραγεώργου, Σάββας Αθανασίου, Μαρία Θερμού, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Άννα Διανά, Λίλιαν Μαργαρίτη, Χριστίνα Παπαγιάννη, Ελευθερία Αρλαπάνου, Αργυρώ Μαυρούλη, Γαβριήλ Σερέτης, Τάκης Πουρναράκης, Σταύρος Χαρίτος, Βίκυ Καρατζαφέρη, Χάρης Μπιτζανάκης, Ρεγγίνα Σπυράτου, Σόνια Χαϊμαντά, Βασίλης Τσεκούρας.