Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΝΙΣΚΙΔΗΣ

Πρόεδρος της Optima Bank

Η φιλοδοξία του Γιώργου Τανισκίδη είναι να κάνει την τραπεζική συναλλαγή μια ευχάριστη εμπειρία. Και φαίνεται πως το πέτυχε αφού η νεαρή Optima Bank  -με μόλις τρία χρόνια παρουσίας στα τραπεζικά δρώμενα- κατάφερε να συνδυάσει την παραδοσιακή τραπεζική με το digital.

Τώρα, ο στόχος για την Optima Βank, συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Βαρδινογιάννη, είναι η είσοδος στο Χρηματιστήριο το 2023. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ακριβές χρονοδιάγραμμα εισαγωγής θα κριθεί πρωτίστως από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά. Σε συνδυασμό και με το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

«Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε, να δημιουργούμε θέσεις εργασίας και να παρέχουμε ρευστότητα στην αγορά», λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης.

Τραπεζίτης  με μακρά εμπειρία και γνώση του κλάδου, έχει δημιουργήσει από το μηδέν τρεις τράπεζες, με την Optima Bank να αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον ίδιο.

Η πορεία της Optima Bank, και μάλιστα στο μέσον διαδοχικών, παγκόσμιων κρίσεων –πανδημική και ενεργειακή κρίση- είναι ενδεικτική της  δυναμικής της. Ήδη, πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, αφού μόλις στον δεύτερο χρόνο παρουσίας της στην αγορά, πέρασε  σε λειτουργική κερδοφορία.

Η πορεία ανάπτυξης της τράπεζας συνεχίστηκε και το 2022, χρονιά που ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 60 εκατ. ευρώ και μάλιστα με επιτόκιο μόλις 2,75%.

Ο Γιώργος Τανισκίδης και η ομάδα του, με σχέδιο και μεθοδική δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, κατάφεραν με το ομολογιακό να «μαγνητίσουν» για ακόμη μία φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενισχύοντας και θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη μετοχική βάση της τράπεζας.

Μάλιστα το 2022 τα οργανικά κέρδη της Optima Bank τριπλασιάστηκαν, υπερβαίνοντας τα 30 εκατ. ευρώ μετά από φόρους. Ενώ παράλληλα η τράπεζα ενίσχυσε σημαντικά τους κρίσιμους δείκτες λειτουργίας της, με το ενεργητικό της να υπερβαίνει πλέον τα 2,5 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα  «γεννήθηκε»  το καλοκαίρι του 2019, όταν η Ireon Investments, θυγατρική της Motor Oil, προχώρησε στην εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Το  πρώτο κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2019 και σήμερα η τράπεζα διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων (με τα 6 να λειτουργούν στην περιφέρεια).

Όπως μάλιστα τονίζει ο Γιώργος Τανισκίδης, «στα καταστήματα μας “παντρέψαμε” δύο κόσμους, τον φυσικό και τον ψηφιακό και αυτό αντανακλά τη διαφορετική μας φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που τοποθετεί τον πελάτη στο κέντρο ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα