Leaders

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣ

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελλάκτωρ

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη  θέση.

Με μία μακρά επαγγελματική πορεία στο χρηματοοικονομικό τομέα και μία βαθιά εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών, ο Ευθύμιος Μπουλούτας βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2021 στο κομβικής σημασίας πόστο του του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Ακολουθώντας μία νέα επιχειρησιακή στρατηγική που βρίσκει εφαρμογή πρωτίστως στη λειτουργική και χρηματοοικονομική αναδιοργάνωση, στην εξυγίανση του ισολογισμού και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο  Ευθύμιος Μπουλούτας, μαζί με όλη τη νέα διοικητική ομάδα, πιστώνεται την επαναφορά του επιχειρηματικού Ομίλου σε έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Το 2022 ήταν χρονιά σημαντικών εξελίξεων για τον Όμιλο Ελλάκτωρ.  Αφήνοντας πίσω μία πολύμηνη μετοχική ανασφάλεια, ένωσε τις δυνάμεις του με την εμβληματική Motor Oil. Με δύο πλέον σημαντικούς πρωταγωνιστές στο μετοχικό κεφάλαιο, την ολλανδική Reggeborgh (που κατέχει το 46,15%) και την Motor Oil (με 29,87%) σηματοδοτείται η νέα εποχή για τον Όμιλο.

Η… φυγή προς τα εμπρός αποτυπώθηκε ευδιάκριτα στα αποτελέσματα του περσινού 9μηνου. Καταγράφοντας το υψηλότερο Ebitda των τελευταίων 12 ετών, συνάμα με την επιστροφή σε κερδοφορία μετά από 10 έτη. Ήδη ο κατασκευαστικός τομέας, δείχνει τις μελλοντικές του προοπτικές και ανακτά τη χαμένη του δυναμικότητα. Με 2,7 δισ. ανεκτέλεστο, αυξημένο κύκλο εργασιών και έσοδα 380 εκατ. ευρώ, συνεχίζει τις θετικές του επιδόσεις και καθιστά αδιαμφησβήτητη πλέον την επανάκαμψη της λειτουργικής του κερδοφορίας.

Eνδυναμωμένος και έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία του, την εμπιστοσύνη της αγοράς και του επενδυτικού κοινού, ο Όμιλος διεκδικεί πλέον με αξιώσεις νέα έργα κατασκευής, περιβαλλοντικών υποδομών, ανάπτυξης και ανάπλασης ακινήτων. Αξίας 27 δισ. μέσω των επιδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, Συμβάσεων ΣΔΙΤ, νέου ΣΠΑ αλλά και ιδιωτικών επενδύσεων.

Μεγάλο ορόσημο της περσινής χρονιάς αποτέλεσε ασφαλώς η απόσχιση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τη μεταβίβαση στη Motor Oil Renewable Energy (MORE) του 75% του κλάδου και τη σύσταση νέας εταιρείας στην οποία ο Όμιλος θα κατέχει το 25%.

Η επιχειρησιακή αυτή κίνηση έφερε στον Όμιλο Ελλάκτωρ την απαραίτητη ρευστότητα για την εξασφάλιση ενός ακόμα στόχου. Την αποπληρωμή του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ, δύο έτη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του.

Η αποπληρωμή απαλλάσσει τον Όμιλο από ένα ετήσιο κόστος περίπου 43 εκατ. ευρώ.  Η απόφαση αυτή αποτελεί μία ακόμα στρατηγική κίνηση κεφαλαιακής θωράκισης του Ομίλου, καθώς ενισχύει την επενδυτική του ευελιξία σε μία δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις, τοποθετώντας τον πλέον σε συνθήκες μηδενικού δανεισμού, με ενισχυμένες ταμειακές ροές και την απαραίτητη ρευστότητα.

Δείγματα γραφής όλα αυτά των κινήσεων στρατηγικής που υλοποιούνται από τον Ευθύμιο Μπουλούτα, ο οποίος έχει επισημάνει με έμφαση ότι η Ελλάκτωρ επανήλθε για να μείνει. Να δικαιώσει τον τίτλο του μεγαλύτερου Ομίλου διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα και να πρωτοστατήσει σε κάθε πρωτοβουλία προόδου και ανάπτυξης της χώρας. Δημιουργώντας σταθερή και μακροχρόνια αξία για τους μετόχους, τους εργαζόμενους, την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα