Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Αναπληρωτής CEO ΟΠΑΠ

Διορατικός, με ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, οξυδερκής και συνάμα αποτελεσματικός στη διαχείριση πολύπλοκων καταστάσεων, όπως έχει δείξει και η μεγάλη θητεία του στον τραπεζικό κλάδο, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου έχει καταθέσει έμπρακτα τα διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του, ως μέλος της ηγετικής ομάδας του ΟΠΑΠ. Tου κορυφαίου ομίλου τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Από το 2019, όταν και ανέλαβε τον νευραλγικό ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, κλήθηκε αρκετές φορές να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. Άλλωστε, ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Όσοι όμως γνωρίζουν τον Οδυσσέα Χριστοφόρου, ξέρουν ότι πιστεύει πως τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς.

Οι ισχυρές επιδόσεις του ΟΠΑΠ αναδεικνύουν αυτή την πεποίθηση. Χάρις στην εξαιρετική συνεργασία του Deputy CEO με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο, Kamil Ziegler, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Jan Karas, δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα.

Σε αυτά εντάσσεται η πρόσφατη δεκαετής αδειοδότηση για τη διεξαγωγή του Euro jackpot, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του επίγειου δικτύου του ΟΠΑΠ. Η Ελλάδα γίνεται πλέον η 19η χώρα που θα παίζεται η πανευρωπαϊκή λοταρία, στην οποία τα τζακ ποτ ξεκινούν από τα 10 εκατ. ευρώ και φτάνουν έως 120 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως, για τον ΟΠΑΠ, εξίσου σημαντική προτεραιότητα είναι η κοινωνική συνεισφορά – και εκεί, ο ρόλος του Οδυσσέα Χριστοφόρου είναι καταλυτικός.

Η στρατηγική του οργανισμού για την εταιρική κοινωνική ευθύνη επικεντρώνεται στη νέα γενιά, δίνοντας έμφαση στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Μέσα στο 2022, ολοκληρώθηκε το μεγάλο κοινωνικό έργο της ανακαίνισης των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πλέον, τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως. Κατά την τελετή παράδοσης του έργου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε στη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι η εταιρεία αποδίδει ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα προσφοράς στην οικονομία και την κοινωνία είναι το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, που βοηθά 59 δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του προγράμματος έχει αυξηθεί κατά 242 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί 2.260 άμεσες και 20.249 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση των δέκα νέων εταιρειών του ΟΠΑΠ Forward, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου υπογράμμισε με έμφαση:

«Η νέα γενιά φέρνει νέες αξίες και προτεραιότητες. Εστιάζει στην τεχνολογία και επιζητά καινοτομία και ευελιξία. Δίνει έμφαση στην κοινωνική προσφορά, βάζοντας ψηλά την εταιρική κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη και την ηθική επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, οφείλουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων. Για εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτό είναι μια στρατηγική επιλογή. Επενδύουμε στους νέους σε όλες τις εκφάνσεις της στρατηγικής μας και στόχος μας είναι ένα καλύτερο αύριο για αυτούς. Δέσμευση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα