Leaders

ΔΩΡΟΘΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Διευθύνουσα Σύμβουλος του American P&I Club

Η Δωροθέα Ιωάννου έγινε πέρσι η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος σε μεγάλο ναυτασφαλιστικό οργανισμό, αναλαμβάνοντας τα ηνία του American P&I Club.

Η διοικητική της παρουσία σε υψηλόβαθμο πόστο ήρθε να επισφραγίσει μια συνεπή πορεία συνεχούς επαγγελματικής εξέλιξης και αναγνώρισης.

Η ίδια εξέφρασε τον ενθουσιασμό για τη νέα της θέση, αλλά και την ανυπομονησία της να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα του παρελθόντος, έτσι ώστε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη διάκριση για την επιτυχημένη γυναίκα της ναυτιλίας.

Πέρυσι βρέθηκε στην 88η θέση της λίστας των Lloyd’s με τους 100 πιο επιδραστικούς παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Παράλληλα, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του International Propeller Club, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην προεδρία της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επόμενης Γενιάς.

Συμμετέχει ακόμη στις λειτουργίες της WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association), τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με Ελληνοκύπριους γονείς, η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αμερική. Κατέχει Β.Α. από το City University της Νέας Υόρκης και πτυχίο Νομικής από το St John’s University School of Law. Το 1997 ήρθε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία Αγγλικών και τη δικηγορία, ωστόσο την κέρδισε ο κλάδος των ναυτασφαλίσεων.

Η εκκίνηση έγινε στην εταιρεία Allied Insurance Brokers το 1998, όπου διακρίθηκε ως ανερχόμενο ταλέντο στη διαχείριση ναυτικών ατυχημάτων και τελικά ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος απαιτήσεων.

Ακολούθησε το 2005 η συνεργασία με την νεοιδρυθείσα εταιρεία SCB (Hellas), που αντιπροσώπευε την SCB στη Νέα Υόρκη. Και σε αυτή την περίπτωση, μετά από την επιτυχή διαχείριση απαιτητικών υποθέσεων, ανέλαβε τέσσερα χρόνια μετά, την γενική διαχείριση του γραφείου.

Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του American Club που ανέλαβε senior με παγκόσμιο εκτελεστικό ρόλο, εκτελώντας χρέη διευθύντριας Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Ανάπτυξης.

Kατά τη διάρκεια της θητείας της στην εταιρεία, κέρδισε επάξια τον σεβασμό και συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση της δυναμικής κουλτούρας για την οποία έχει γίνει γνωστό το American Club.

Από την 1η Αυγούστου 2022 ανέλαβε επίσημα τον ρόλο της CEO στο Shipowners Claims Bureau, στη διαχειρίστρια εταιρεία του American P&I Club. Μέχρι τότε εκτελούσε τα καθήκοντα αναπληρώτριας επιχειρησιακής διευθύντριας.

Ενδεικτικά της αναγνώρισης που χαίρει από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα είναι τα λόγια του προκατόχου της, Τζο Χιου, ο οποίος της παρέδωσε τα ηνία μετά από 27 χρόνια. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δωροθέα, που ως η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος ενός τέτοιου οργανισμού, θα τον οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα