Leaders

ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΤΖΙΑΝΟ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εuroxx χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ 

Παραπάνω από 30 χρόνια συμπυκνωμένης εμπειρίας στις αγορές διαθέτει ο Τζουζέππε Τζιάνο. Γνωρίζοντας ασφαλώς από πρώτο χέρι ότι «δεν υπάρχει ασανσέρ για την επιτυχία. Πρέπει να πας από τις σκάλες»…

Με αυτόν τον τρόπο της συνεχόμενης προσπάθειας, ο εκ των ιδρυτών, Πρόεδρος και βασικός μέτοχος, έχει καταφέρει να οδηγήσει βαθμιαία τη Εuroxx χρηματιστηριακή σε περίοπτη θέση.

Πρώτη σε μέγεθος ανεξάρτητη (ιδιωτική) Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα. Και συνάμα η μοναδική του είδους που είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του αθηναϊκού χρηματιστηρίου. Με την κεφαλαιοποίησή της να ξεκινά την περσινή χρονιά από τα 9,8 εκατ. ευρώ και να ολοκληρώνει το έτος ανεβαίνοντας στα 33,7 εκατ. ευρώ. Έχοντας πολλαπλασιάσει την αξίας της κατά 3,4 φορές. Αντικατοπτρίζοντας τόσο το άλμα κατά 32% που έκαναν οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2022 (12,7 εκατ. ευρώ) όσο την ενίσχυση του περιθωρίου μεικτής κερδοφορίας που έφτασε στο 41%.

Ο Τζουζέππε Τζιάνο, όντας το ηχηρότερο σήμαντρο της Euroxx, έχει ηγηθεί σε σειρά σημαντικών συναλλαγών. Καθώς επίσης και πολλών επιχειρηματικών deals στην ελληνική αγορά, με προσέλκυση μεγάλων διεθνών, θεσμικών επενδυτών. Κινήσεις που ασφαλώς και στοιχειοθετούν την επιδραστικότητά του. Έχει μητρικές γλώσσες τα ελληνικά και ιταλικά (με Ελληνίδα μάνα και Ιταλό πατέρα), ενώ μιλά απταίστως αγγλικά και τουρκικά.

Πλάι του, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μετόχου βρίσκεται ο Γιώργος Πολίτης. Κι εκείνος έμπειρος, με μακρά θητεία στην αγορά, αλλά και με καθοριστική επίσης συμβολή στην αναβάθμιση της δυναμικής της εταιρείας.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιά αναδείχθηκε εκ νέου η αναβαθμισμένη παρουσία της Euroxx στην επενδυτική τραπεζική και στην παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου. Καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε το 2022 ή συμμετείχε σε πάνω από 15 σημαντικές συναλλαγές, συνολικού ποσού 2 δισ. ευρώ.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι αναδοχές στις ομολογιακές εκδόσεις των εταιρειών, Lamda Development, Capital Product, Safe Bulkers, Premia, μέσω των οποίων αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια 530 εκατ. ευρώ.

Είχε επίσης ρόλο lead manager στη έκδοση ομολόγου Tier-2 της Eurobank ύψους 300 εκατ. ευρώ. Ακόμη λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και στην πώληση μετοχών της Trastor ΑΕΕΑΠ. Ενώ ήταν κύριος ανάδοχος στο placement μετοχών της Mytilineos, αξίας 75 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα η Euroxx και το 2022 συμμετείχε σε σημαντικές συναλλαγές NPLs με πρώτη την προβεβλημένη δευτερογενή πώληση του χαρτοφυλακίου Tethys. Το οποίο αφορά σε δανειακές απαιτήσεις έναντι ξενοδοχειακών εταιρειών με gross book value στα επίπεδα των 285 εκατ. ευρώ. Ενώ συνολικά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές που πραγματοποίησε με αντικείμενο την πώληση “κόκκινων” χαρτοφυλακίων NPLs διαμορφώθηκαν στα 825 εκατ. ευρώ.

Εξ ίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Euroxx από τον Σεπτέμβριο του 2021 ενεργεί ως Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών που εκείνο διατηρεί στις συστημικές τράπεζες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα