Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΣΗΣ

Δικηγόρος, Μanaging Director της Potamitis-Vekris

Έμπειρος και καταξιωμένος νομικός, ο Γιώργος Μπερσής ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο τα διοικητικά ηνία της σημαίνουσας δικηγορικής φίρμας «Potamitis-Vekris», διαδεχόμενος στη θέση του Διευθύνοντος Εταίρου τον ιδρυτή Στάθη Ποταμίτη.

Σε ηλικία 52 ετών σήμερα, ο Γιώργος Μπερσής τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής, τόσο από τον νομικό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο. Όντας ιδρυτικό στέλεχος της δικηγορικής εταιρίας, με αργά αλλά σταθερά βήματα ανέβηκε όλα τα «σκαλοπάτια» της διοίκησης. Είναι εξειδικευμένος στους τομείς του τραπεζικού δικαίου, του δικαίου κεφαλαιαγοράς και του δικαίου ακινήτων. Ενώ χάρη στη νομική του ικανότητα και τις πρωτότυπες ιδέες του συνέβαλε δραστικά στο να βρεθεί η «Potamitis-Vekris» σε περίοπτη θέση στην αγορά.

Οι 11 partners της εταιρείας, η οποία έχει πάνω από 130 άτομα υπαλληλικό προσωπικό, αποφάσισαν να προάγουν τον Γιώργο Μπερσή σε managing Director, καθώς κρίθηκε ότι έχει όλες εκείνες τις ικανότητες που απαιτούνται για την διοίκηση μιας από τις μεγαλύτερες νομικές φίρμες στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως ο ίδιος τόνισε «αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την εμπιστοσύνη των συνεταίρων μου. Είμαι ενθουσιασμένος και πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλα τα μέλη της «Potamitis-Vekris» προκειμένου να διευρύνουμε και εμβαθύνουμε την παρουσία της εταιρίας μας στην ελληνική νομική αγορά παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές νομικές συμβουλές στους πελάτες μας».

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς η δικηγορική εταιρεία έβαλε την υπογραφή της σε πολλές επιχειρηματικές συναλλαγές Δικαιώνοντας τον ισχυρά επιδραστικό ρόλο της στην αγορά.

Μεταξύ των άλλων η «Potamitis-Vekris» μετείχε στις διαδικασίες πώλησης της συμμετοχής των Ikos/Sani στη GIC, με παράλληλη αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού ύψους 1 δισ. ευρώ. H νομική φίρμα προχώρησε στο νομικό έλεγχο του πωλητή, απάντησε στα θέματα ελληνικού δικαίου και συμβούλευσε την Ikos/Sani για να αναχρηματοδοτήσει όλα της τα δάνεια και να κλείσει η εξαγορά.

Είχε επίσης συμμετοχή στην εξαγορά από το fund Azora του Sheraton Ρόδου που κατείχε η «Λάμψα», καθώς επίσης και στην εξαγορά του ξενοδοχείου Elounda Blu από το fund HIP (Blackstone).

Ακόμη, η δικηγορική εταιρεία ήταν σύμβουλος για το πράσινο ομόλογο που εξέδωσε η Lamda Development, για την έκδοση ομολόγου της Premia Properties, για το εμπορικό κέντρο της Φουρλής/Trade Estates, αλλά και για το Ταμείο των μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) στη επένδυσή του στην Attica Bank.

Παρείχε επίσης τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες στην κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα για τη Λάρκο, στο ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ, αλλά και στις Dimand/Premia/EBRD που ήταν οι αγοραστές του «πακέτου» στη συναλλαγή Skyline της Alpha Bank.

Η νομική φίρμα έχει αναλάβει και σύμβουλος του Αεροδρομίου Αθηνών για την προγραμματισμένη εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα συμμετοχής της σε σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα