Leaders

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΦΙΛΙΔΗ

Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας

Με έμφαση σε digital υπηρεσίες και καινοτόμα προϊόντα, η Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής, σχεδιάζει την επόμενη μέρα για την τράπεζα.

Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι στενή συνεργάτιδα του CEO, Παύλου Μυλωνά, και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας, στην οποία έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Δεκέμβριο του 2018. Είναι εκείνη που χαράζει τη διαδρομή που θα οδηγήσει την Εθνική από τράπεζα του χθες σε «τράπεζα του αύριο».

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο banking με μια καριέρα που μετρά σχεδόν 35 χρόνια η Χριστίνα Θεοφιλίδη είναι μία «ήρεμη δύναμη». Διακρίνεται για την αποφασιστικότητά της αλλά και την ευγένειά της. Τη χαρακτηρίζει το μέτρο και η προσήλωση στην υλοποίηση των στόχων.

Τώρα η Χριστίνα Θεοφιλίδη υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα μετασχηματισμού για να καταστεί η Εθνική πιο γρήγορη και έξυπνη τράπεζα, τεχνολογικά μοντέρνα, με λιγότερα καταστήματα και αναλογικά με λιγότερο προσωπικό στις πωλήσεις. Να γίνει δηλαδή το δεξί χέρι και το βασικό εργαλείο του πελάτη.

Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τις στρατηγικές συνεργασίες της ΕΤΕ με τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής Epsilon Net, Microsoft, Info Quest Technologies, έρχεται να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ταξίδι της ψηφιακής τους αναβάθμισης, αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Αυτή είναι μία πορεία που εξελίσσεται με μεγάλη προσπάθεια από όλους μας και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του μετασχηματισμού είναι η επιμόρφωση του προσωπικού, η οποία εξελίσσεται τόσο σε επίπεδο τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων, όσο και σε επίπεδο ηγεσίας.

«Εκπαιδεύουμε τα στελέχη μας για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις των πελατών μας. Έχουμε σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που αφορά περισσότερα από 1.500 άτομα του δικτύου της ΕΤΕ», αναφέρει η Χριστίνα Θεοφιλίδη.

Ο στόχος είναι η ολιστική εξυπηρέτηση του πελάτη, σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων, αλλά και επενδύσεων. Η τράπεζα έχει πετύχει υψηλούς ρυθμούς χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ τα επενδυτικά προγράμματα που λάνσαρε στις αρχές του 2022, έτυχαν μεγάλης αποδοχής από την πελατεία της, καθώς πρόσφεραν σημαντικές αποδόσεις με πλήρη εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου.

Με σπουδές σε Αμερική και Γαλλία, η Χριστίνα Θεοφιλίδη έχει Bachelors σε Οικονομικά και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Swarthmore College των ΗΠΑ και πτυχίο MBA από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον τραπεζικό χώρο το 1988, στην Societe Generale, μετά στην Citibank και το 1997 εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank, για να μετακινηθεί στη συνέχεια στην Εθνική. Όπου ο ρόλος της έχει αυξημένη επιδραστικότητα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα