Titans

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

CEO του Oμίλου Viohalco

Ο Γιάννης Στασινόπουλος, εδώ και τρία χρόνια, κρατάει τα διοικητικά ηνία του ισχυρού βιομηχανικού ομίλου της Viohalco.

Eκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας και από τη θέση του CEO, έχει καθοριστική συμβολή στα ολοένα και διερευνόμενα ομιλικά μεγέθη, τα οποία, με όρους κύκλου εργασιών, αναμένεται να κινηθούν στη χρήση του 2022 στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 7 δισ. ευρώ.

Οι εν γένει άκρως θετικές οικονομικές επιδόσεις της περσινής χρονιάς, εγγράφονται ως αποτέλεσμα της στρατηγικής ανάπτυξης, ακολουθώντας τα megatrends που καθορίζουν τη ζήτηση, συνδυαζόμενα και με τις συνεχείς επενδύσεις.

Εκ των πραγμάτων ο Γιάννης Στασινόπουλος περιλαμβάνεται στους πιο επιδραστικούς επιχειρηματίες, αφού καταφέρνει να κρατά ψηλά τη σημαία της ανάπτυξης του ομίλου. Η έδρα του οποίου μπορεί να έχει μεταφερθεί στο Βέλγιο, αλλά η «καρδιά» του παραμένει ελληνική και συνεχίζει με σημαντικές επενδύσεις κάθε χρόνο στις μονάδες που βρίσκονται στη χώρα.

Με βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένο Βασίλειο και με συμμετοχές σε εταιρείες με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Τουρκία, Ρωσία και Ολλανδία, ο όμιλος διαθέτει ένα ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 21 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες.

Οι εταιρείες του ομίλου Viohalco κινήθηκαν δυναμικά το 2022, με την ενοποιημένη καθαρή κερδοφορία να διαμορφώνεται στο πρώτο μισό του έτους στα 207,37 εκατ. ευρώ. Αντικατοπτρίζοντας την αξιοποίηση της βελτιστοποιημένης παραγωγικής δυναμικότητας, τα διευρυμένα χαρτοφυλάκια προϊόντων, καθώς επίσης και τη ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα τους.

Σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων (Αλουμίνιο, Χαλκός, Καλώδια, Σωλήνες χάλυβα, Χάλυβας, Ακίνητα, Τεχνολογία και R&D), οι εταιρείες της Viohalco παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ευθυγραμμίζονται στενά με τις τρέχουσες παγκόσμιες μεγάλες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Το γεγονός αυτό αντανακλά και αποτυπώνει την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών.

Οι φιλόδοξοι ευρωπαϊκοί στόχοι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι πρωτοβουλίες για το νέο Green Deal και τον μετασχηματισμό προς την κυκλική οικονομία δημιουργούν ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις εταιρείες της Viohalco και τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι βιώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, η χρήση του αλουμινίου για πιο ελαφριά και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, τα κυκλικά προϊόντα που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαλκό και χάλυβα, τα καλώδια για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας, οι σωλήνες χάλυβα που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση και η ανάπτυξη των πράσινων κτιρίων, που υπηρετούν άμεσα αυτές τις τάσεις.

Ο Γιάννης Στασινόπουλος έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Εμπορίου Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ίδιου πανεπιστημίου.

Είναι µέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Αλλά και Πρόεδρος στο κοινωφελές ίδρυμα ΚΙΚΠΕ που χρηματοδοτείται από την επιχειρηματική οικογένεια, η οποία και εκφράζει το αποκαλούμενο «παλαιό χρήμα».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα