Leaders

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Ο Θεόδωρος Τρύφων δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. Μαχητικός, σούπερ δραστήριος και με άποψη, χαίρει σεβασμού (και) από τους ανταγωνιστές του. Ηγείται διοικητικά ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), όντας παράλληλα μέτοχος, αντιπρόεδρος και συνδιευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN.

Καταρχάς προλαβαίνει και πάει κυριολεκτικά παντού, όπου το απαιτούν οι πυκνές τρέχουσες υποχρεώσεις, καθώς θέλει να έχει ιδία αντίληψη για τα τεκταινόμενα. Είτε αυτά αφορούν συνέδρια ξένων επιμελητηρίων και ταξίδια στις Βρυξέλλες, είτε επισκέψεις- αστραπή στην πατρίδα του τη Μυτιλήνη, είτε στο εταιρικό εργοστάσιο παραγωγής στο Πικέρμι και στις εγκαταστάσεις του νέου Πάρκου Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα. Ενημερώνεται για όλα πρώτο χέρι και παρεμβαίνει καίρια, όπου οι περιστάσεις το απαιτούν.

Με κεκτημένη επιδραστικότητα ο Θεόδωρος Τρύφων έχει συμβάλει στην ανάδειξη της δυναμικής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η χώρα μας μπορεί να αναδειχθεί σε κόμβο για την έρευνα και για την παραγωγή φαρμάκων στη ΝΑ Ευρώπη.

Όσο για την φαρμακοβιομηχανία ELPEN, περνάει στην αντεπίθεση με στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις της τάξης των 130 εκατ. ευρώ. Επενδύσεις που αφορούν στη νέα παραγωγική μονάδα γενόσημων φαρμάκων στην Κερατέα (για τη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος), στη μονάδα ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη και στο μεγάλο Πάρκο Έρευνας, που έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα από τα πιο διακεκριμένα κέντρα στον κόσμο, αναφορικά με τις επιστήμες της Υγείας, με έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στην εκπαίδευση.

Με βάση τους σχεδιασμούς επιδιώκεται να πηγαίνει σε εξαγωγές το 70% των νέων παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας ELPEN, ενώ υπολογίζεται ότι οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Θεόδωρος Τρύφων έχει καθοριστική συμβολή στα αναπτυξιακά μεγέθη της κερδοφόρας φαρμακευτικής, με πωλήσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ ετησίως και συνολικό ενεργητικό περί τα 230 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος, σε κάθε ευκαιρία, αναφέρεται στη σημασία των επενδύσεων για τη χώρα μας, στις προκλήσεις της νέας εποχής στον τομέα του φαρμάκου, καθώς και στην ανάγκη προσαρμογής στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην λεγόμενη «πράσινη» μετάβαση.

Είναι ένα από τα πλέον υπολογίσιμα στελέχη στην αγορά, όχι μόνο λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και γιατί δεν σταματά να βάζει πλάτη και να προωθεί τα συμφέροντα του κλάδου, προβάλλοντας με θετικό πρόσημο την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό.

Οι νέες επενδύσεις της ELPEN αναδεικνύουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την υψηλών standards παραγωγικότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Η εταιρεία απασχολεί 900 άτομα προσωπικό για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας ως βασικό μέτοχο την οικογένεια του Δημήτρη Πενταφράγκα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα