2022

Eurolife FFH

Η αλλαγή είναι κομμάτι της ζωής μας. Κάθε μέρα που ξημερώνει φέρνει μαζί της ευκαιρίες, δυσκολίες, προκλήσεις. Και το ζητούμενο για όλους είναι να αντιμετωπίζουμε τις περιστάσεις αυτές με ευελιξία, δύναμη και σθένος.

Όλα αυτά, όμως, γίνονται πολύ πιο εύκολα όταν έχουμε στο πλευρό μας κάποιον να μας στηρίζει ή ακόμη και να λειτουργεί σαν καταλύτης για θετική αλλαγή στη ζωή μας. Αυτός είναι ο στόχος της Eurolife FFH. Μιας εταιρείας, μέλους της Fairfax Financial Holdings Limited, που με τη σιγουριά που της δίνει η τελευταία και τη δύναμη που έχει στην ελληνική αγορά βρίσκεται σταθερά δίπλα στον άνθρωπο, βοηθώντας τον να αξιοποιεί κάθε σημαντική ευκαιρία που συναντά. Απόδειξη τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία του 2021: Με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 602,34 εκατ. ευρώ, συνολικά κέρδη προ φόρων 83,33 εκατ. ευρώ, αποζημιώσεις 380,61 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 3,56 δισ. και ίδια κεφάλαια 693,04 εκατ. ευρώ, η Eurolife FFH έχει τη δύναμη να στηρίζει τους ασφαλισμένους της σε κάθε τους βήμα.

Στο πλευρό των ανθρώπων και των συνεργατών της

Για να μπορεί, όμως, να στηρίζει τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, η Eurolife FFH δε σταματά να μεριμνά παράλληλα και για τους δικούς της ανθρώπους. Μέσα από τις 3.700 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης και τις 1.400 ώρες εκπαίδευσης για θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας, ισότητας και διαφορετικότητας, η εταιρεία δείχνει την έμφαση που δίνει σταθερά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων της.

Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες της, αφού βρίσκεται δίπλα τους με εκπαιδεύσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Μέχρι και το 2021 είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 590 εκπαιδευτικές συναντήσεις και 1.230 ώρες εκπαίδευσης, με 11.300 συμμετοχές, αποδεικνύοντας πως η Eurolife FFH προσπαθεί πάντα να φέρνει μια θετική αλλαγή στις ζωές όλων. Ενδεικτικό της επιτυχίας που γνωρίζουν τα προγράμματα επιμόρφωσης της εταιρείας είναι ότι στο πλαίσιο του 10ου κύκλου του Advanced Program in Management for Insurance Executives, του μεταπτυχιακού προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εδώ και 12 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 38 εκπαιδευτικές συναντήσεις και 200 ώρες εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, στη Eurolife Business Academy, την πρώτη ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων που απευθύνεται στο σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και που υλοποιείται από τη Eurolife FFH σε συνεργασία με τον φορέα καινοτομίας Found.ation, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800 σε 38 εκπαιδευτικούς κύκλους.

Δράσεις για την κοινωνία

Παράλληλα, και το 2022, η Eurolife FFH συνέχισε τις δράσεις που υλοποιεί από το 2019 σε συνεργασία με τη HOPEgenesis για τη στήριξη των οικογενειών στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει υιοθετήσει δέκα απομακρυσμένες περιοχές της χώραςΠάτμος, Άγραφα, Καστελλόριζο, Λειψοί, Άνω Κουφονήσι, Τήλος, Ανάφη, Νίσυρος, Χάλκη και Κάσος. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη του προγράμματος, έχουν γεννηθεί 112 παιδιά και άλλα 35 αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί επίσης να δημιουργήσει από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε μία από τις περιοχές που έχει υιοθετήσει. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 παιδικοί σταθμοί σε Πάτμο, Άγραφα και Λειψούς, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων επτά.

Μία άλλη πτυχή των δράσεων της Eurolife FFH για την κοινωνία αποτελεί η συνεργασία της με το CSIi, το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, για τις δυνατότητες χρήσης αλλά και την ασφάλεια του  Διαδικτύου. Τις Digital Academies, τις Ψηφιακές Ακαδημίες Γονέων και Μαθητών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, έχουν παρακολουθήσει ήδη πάνω από 4.300 συμπολίτες μας, γονείς και μαθητές, με πάνω από 2.050 ώρες εκπαίδευσης να έχουν πραγματοποιηθεί για το cyber bullying, το online phishing και την προστασία των παιδιών, τη ρομποτική και το game development. Επιπλέον, έχουν γίνει πάνω από 10 εκπαιδεύσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων.

Η Eurolife FFH δίνει, όμως, το «παρών» και στην πολιτιστική ζωή της χώρας, με τη μακροχρόνια υποστήριξή της σε δύο σημαντικούς φορείς. Μέσα από τη συνεργασία της με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η εταιρεία υποστηρίζει το έργο του, που φέρνει παιδιά, ενήλικες και οικογένειες πιο κοντά στον αρχαίο ελληνικό αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό. Επιπλέον, η Eurolife FFH βρίσκεται από το 2019 στο πλευρό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ξεχωριστή στιγμή αυτής της συνεργασίας αποτέλεσε το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής που διοργανώθηκε πέρσι στην Αθήνα, μια βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πιστή, επίσης, στη δέσμευσή της και απέναντι στο περιβάλλον, η Eurolife FFH είναι από το 2020 κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, αντισταθμίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία της.

Τέλος, η Eurolife FFH είναι founding member της Χάρτας Διαφορετικότητας, της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, έχοντας δεσμευθεί να εφαρμόζει την ισότητα των ευκαιριών στο εσωτερικό της, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα