Leaders

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δικηγόροι της εταιρείας Απόστολος Γεωργιάδης & Συνεργάτες

Ο Σταύρος και ο Γιώργος Γεωργιάδης, γιοι του δικηγόρου, πανεπιστημιακού καθηγητή και συγγραφέα Απόστολου Γεωργιάδη, διατήρησαν και το 2022 το γραφείο τους στη λίστα με τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία Αστικού και Εμπορικού Δικαίου, αναλαμβάνοντας σημαντικές και δημοφιλείς υποθέσεις.

Τη χρονιά που πέρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης εξελέγη καθηγητής πρώτης βαθμίδας για το Αστικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τα διδακτικά του καθήκοντα συμμετείχε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θεσμό της συνεπιμέλειας των γονέων μετά το διαζύγιο.

Συμμετείχε ακόμη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επικαιροποίησε το δίκαιο της πώλησης τροποποιώντας το σημαντικότερο νομοθέτημα της χώρας, τον Αστικό Κώδικα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων συναλλαγών αλλά και στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο χώρο της δικηγορίας εξακολουθεί να χειρίζεται υποθέσεις που απασχολούν τον οικονομικό και ηλεκτρονικό Τύπο (Κουτσολιούτσου, Φράγκου, Μαντωνανάκη, Δασκαλαντωνάκη, Μήτση κ.ά.).

Επιπλέον ανέλαβε την υπεράσπιση της Novartis στην αγωγή αποζημίωσης που άσκησε εναντίον της το Ελληνικό Δημόσιο το καλοκαίρι του 2022 για το ονομαζόμενο «σκάνδαλο Novartis».

Στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται ακόμη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Heineken, την υπεράσπιση των οποίων ανέλαβε στην αποζημιωτική αγωγή που έχει ασκήσει η μπύρα Βεργίνα στα ολλανδικά δικαστήρια για παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προετοιμάζει για λογαριασμό του παραχωρησιούχου, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της δικηγορικής εταιρείας Απόστολος Γεωργιάδης & Συνεργάτες, το οικονομικό κλείσιμο της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού τους πρώτους μήνες του 2023.

Η ίδια ομάδα υπέβαλε προσφορά για λογαριασμό επενδυτικού σχήματος στον διαγωνισμό παραχώρησης της Μαρίνας Πύλου, δίπλα στο εμβληματικό Costa Navarino.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων την υπογραφή των συμβάσεων για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Βοτανικού στον Βοτανικό.

Αντίστοιχα πλούσια ήταν και η δράση του Σταύρου Γεωργιάδη κατά την περυσινή χρονιά.

Μαζί με τους συνεταίρους και συνεργάτες του στη Απόστολος Γεωργιάδης & Συνεργάτες (AGA LAW FIRM), παρείχε νομική υποστήριξη σε σημαντικά έργα υποδομής της χώρας, όπως για παράδειγμα στην κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τoν γαλλικό όμιλο εταιρειών Egis σε σχέση με την παραχώρηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ από το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, τους παρείχε νομική υποστήριξη για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, ύψους 1,365 δισ. ευρώ, προκειμένου η κοινοπραξία να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο το τίμημα της παραχώρησης.

Ακόμη, παρείχε νομικές υπηρεσίες στη Σύμπραξη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με τη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ εταιρεία GRID TELECOM, που ανακηρύχθηκε ως μία από τους δύο αναδόχους στον Διαγωνισμό ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ανάπτυξη Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας σε επτά Γεωγραφικές Περιοχές της χώρας.

Επίσης, το 2022 η γνωστή εταιρεία της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, Τ.Ε.ΜΕ.Σ. Α.Ε, είχε τη νομική συνδρομή της δικηγορικής εταιρείας AGA LAW FIRM τόσο για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 130 εκ. ευρώ, όσο και για τη διεκδίκηση, από κοινού με την D MARIN (που ανήκει πλέον στο CVC Capital), της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Πύλου.

Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων, όπως η Eastern Mediterranean του Θανάση Μαρτίνου και η Costamare Shipping του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, εμπιστεύθηκαν το 2022 τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεών τους ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων στον Σταύρο Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του.

Τέλος, συνεχίστηκε και το 2022 η σφοδρή δικαστική διαμάχη της OLYMPIA GROUP A.E. και του Πάνου Γερμανού, που εκπροσωπήθηκαν από τον Σταύρο Γεωργιάδη, με τον πρώην συνεργάτη του ομίλου Κ. Καραφωτάκη με συνολικό επίδικο αντικείμενο άνω των 65 εκατ. ευρώ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα