Leaders

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΥΔΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΤΣΑΣ

Συνιδρυτές και CEO της ΑΧΙΑ Ventures Group 

Πρώτη επιλογή της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας για την Ελλάδα, παραμένει σταθερά η AXIA Ventures Group. Ένας διεθνούς εμβέλειας ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής, με «ελληνικό DNA», αναβαθμισμένη ποιότητα εργασιών και ισχυρή επιδραστικότητα στην αγορά.

Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΙΑ ο εξαιρετικά έμπειρος Γιώργος Λινάτσας έχει ενορχηστρώσει ορισμένες από τις πιο στρατηγικές εξαγορές και συγχωνεύσεις στη χώρα.

Πλάι του και στα ίδια ακριβώς πόστα βρίσκεται ο Αντώνης Αχιλλεούδης, με μακρά πορεία στις χρηματαγορές και στη Wall Street. Η τριάδα στην κορυφή της ιδρυτικής και διοικητικής πυραμίδας συμπληρώνεται από τον Δημήτρη Αθανασόπουλο, που μέσω της θυγατρικής στις ΗΠΑ, AXIA Capital Markets, είχε το 2022 ιδιαίτερα έντονη δράση σε ναυτιλία και τουρισμό.

Οι διακρίσεις της ΑΧΙΑ είναι πολλαπλές. Με ηχηρότερη την πρόσφατη αναγνώρισή της από τον παγκοσμίου φήμης οργανισμό Euromoney, ως Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική στην Ελλάδα. Η οποία και ήρθε να επισφραγίσει τη θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του κόσμου. Διάκριση με βαρύνουσα σημασία, καθώς δεν πρόκειται απλά για άλλο ένα βραβείο, αλλά για ένα παγκόσμιο δείκτη τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ηγετών ανά χώρα.

Τα στελέχη της ΑΧΙΑ πιστεύουν πως η δυναμική που δείχνει η ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μεν ξαφνιάσει τους περισσοτέρους αλλά μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μια συντονισμένης προσπάθειας που βασίζεται σε βαθιές τομές, που με τη σειρά τους ξεκλειδώνουν χρόνιες αγκυλώσεις. Αλλά και σε επικεντρωμένες στρατηγικές που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Προ διμήνου η ΑΧΙΑ οργάνωσε επενδυτικό event στην Αθήνα, στο οποίο μετείχαν περισσότερα από 70 funds, παράγοντες της επιχειρηματικής κοινότητας και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ των χαρακτηριστικότερων δράσεων που είχαν την υπογραφή της ΑΧΙΑ συγκαταλέγονται: Η συμφωνία της Eurobank για εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην Ελληνική Τράπεζα που την καθιστά πλέον το μεγαλύτερο μέτοχο στην κυπριακή τράπεζα, οι συναλλαγές της Ελλάκτωρ με τη Reggeborgh και τη Motor Oil, καθώς και το project Skyline της Alpha Bank.

Εκτός συνόρων η AXIA Capital Markets συντόνισε τις προσπάθειες της εισηγμένης στον Nasdaq Travel Tech εταιρείας Mondee για τη συνολική άντληση 155 εκατ. δολαρίων μέσω δύο συναλλαγών. Συμβούλεψε επίσης τη ναυτιλιακή United Overseas Group να αντλήσει 49 εκατ. δολάρια από τη Νορβηγία.

«Τρέχουν» φυσικά και άλλες συναλλαγές, καθώς συμβουλεύει την Cepal στην πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου επαναεξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, μία μη συστημική τράπεζα στην εξεύρεση μετόχου πλειοψηφίας, καθώς και μια σειρά projects σε Ελλάδα και Ιταλία στους τομείς της ενέργειας, των ακινήτων και άλλων.

Η ΑΧΙΑ «επενδύει» όμως και στο μέλλον της Ελλάδας. Το AXIA Internship Program έχει καταστεί εφαλτήριο σε πάνω από 190 απόφοιτους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία και να απορροφηθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης εντός και εκτός ΑΧΙΑ. Επίσης, έχει ήδη προβεί στον επαναπατρισμό στελεχών, συνεισφέροντας στο brain gain, ενώ φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσελκύει το ελληνικό ταλέντο από κάθε μεριά της γης.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα