Leaders

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗΣ

Managing Partner της Παπαπολίτης & Παπαπολίτης

Σταθερή αξία. Αλλά και επαγγελματισμός υψηλών προδιαγραφών, που είναι προαπαιτούμενο για τη νομική θωράκιση των επιχειρηματικών συμφωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο Νικόλας Παπαπολίτης, Διευθύνων Εταίρος (Managing Partner) της δικηγορικής εταιρείας “Παπαπολίτης & Παπαπολίτης” (Π&Π).

Τόσο ο ίδιος, όσο και η δικηγορική εταιρεία που διευθύνει, έχουν ηγετικό ρόλο στην αγορά. Συμμετέχοντας ως σύμβουλοι σε σειρά μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών, καθώς επίσης και σε σημαντικές επιχειρηματικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική αγορά.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς η παρουσία του Νικόλα Παπαπολίτη ήταν και πάλι πυκνή. Αφού από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ των άλλων: η εξαγορά του McArthur Glen από την Lamda Development, η πώληση της Intrakat από την Intracom Holdings, η πώληση του χαρτοφυλακίου Frontier II αξίας 1 δισ. ευρώ για λογαριασμό της Morgan Stanley, η εξαγορά της Intralot US Securities από τo Group Intralot και η αναδιάρθρωση δανείων αξίας 750 εκ. ευρώ.

Κι ακόμα, η εξαγορά 232ΜW φωτοβολταϊκών πάρκων από την ΔΕΠΑ Εμπορίας, καθώς και η πρώτη χρηματοδότηση της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 260 εκατ. ευρώ προς την Avis.

Γνωστοί επί χρόνια στην αγορά ως το «go-to firm», όπως συνηθίζεται να λέγεται για funds που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα, ο Νικόλας Παπαπολίτης και η Π&Π ενεργούν ως ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ ξένων επενδυτών και της ελληνικής αγοράς.

Με πρωτοποριακά μάλιστα στοιχεία, αν ληφθεί υπόψη ότι είναι η μόνη ελληνική δικηγορική εταιρεία με γραφείο στο Λονδίνο από το 2015, καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα funds που επενδύουν στην Ελλάδα.

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει το γεγονός ότι ο Νικόλας Παπαπολίτης ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη. Σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αμερικανικές δικηγορικές εταιρείες, την Skadden Arps, όπου δούλεψε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Νικόλας Παπαπολίτης είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intracom Ventures.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Invel Real Estate Partners LLP, του Ομίλου Intralot, της Prodea Investments ΑΕΑΑΠ και της ναυτιλιακής εταιρείας Nautilus Maritime.

Έχει βραβευθεί επί σειρά ετών από πολλούς διεθνείς οδηγούς (Legal 500, Chambers & Partners, IFLR1000) ως «Leading Individual in the Greek legal market».

Έχει επίσης ενεργό συμμετοχή, τόσο στα κοινά, όσο και την φιλανθρωπία. Καθώς είναι Πρόεδρος του Corporate Ambassador Program, αλλά και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Νέων Ηγετών (THI New Leaders Steering Committee) του αμερικανικού μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος The Hellenic Initiative, του οποίου επίτιμος Πρόεδρος είναι ο Bill Clinton.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα