Leaders

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος

Η «Σιδηρά Κυρία» της ελληνικής βιομηχανίας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες, η επιδέξια Ιωάννα Παπαδοπούλου κρατά στα χέρια της το διοικητικό πηδάλιο της εμβληματικής εταιρείας μπισκότων και τροφίμων Ε.Ι. Παπαδοπούλου, που πέρσι έκλεισε έναν αιώνα ζωής. Τα γιόρτασε μάλιστα με ένα κινηματογραφικό, διαφημιστικό σποτ, χωρίς περιττά λόγια και με εικόνες που προκάλεσαν έκρηξη συναισθημάτων.

Το όραμα της Ιωάννας Παπαδοπούλου συμπυκνώνεται στα όσα είπε παραλαμβάνοντας πέρσι το βραβείο της. Το πρώτο που απονεμήθηκε ποτέ σε γυναίκα, από τα Alba Business Unusual Awards: «Η τρίτη γενιά της οικογενειακής μας επιχείρησης κατάφερε να ανεβάσει την εταιρεία ακόμη ψηλότερα και να την φτάσει να γίνει 100 ετών, ενώ η τέταρτη θα την πάει στα 200…».

Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, δηλώνει περήφανη που είναι Ελληνίδα βιομήχανος και που ηγείται μιας εταιρείας με πολύ γερά θεμέλια. Όπως είναι για εκείνη η αγάπη για τη δουλειά, η αφοσίωση, η εξέλιξη και η προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία. ‘

Με την πολύτιμη συνεισφορά των άξιων συνεργατών μας -λέει- επενδύσαμε στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, και καταφέραμε να επεκτείνουμε την εταιρεία σε πολλά είδη τροφίμων εκτός από τα μπισκότα.

Η διορατικότητα αλλά και η επιχειρηματική πυγμή που διαθέτει η Ιωάννα Παπαδόπουλου αναδείχτηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο όταν προ 15ετίας επικράτησε έναντι των Γάλλων της πολυεθνικής Danone, ανακτώντας από αυτούς το 60% των μετοχών της εταιρείας. Τότε ήταν που έλαβε το προσωνύμιο της Σιδηράς Κυρίας…

Λαμπρό παράδειγμα ανθεκτικότητας και δημιουργίας αξίας η βιομηχανία Παπαδοπούλου, βραβεύτηκε ως η Επιχείρηση της Χρονιάς 2022.

Ακούραστα, μεθοδικά, με το ίδιο πάντα modus vivendi και σταθερά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Ιωάννα Παπαδοπούλου συνεχίζει να αναπτύσσει την εταιρεία εντός και εκτός συνόρων. Στην τελευταία δημοσιοποιημένη χρήση (2021) οι πωλήσεις άγγιξαν τα 186 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ήταν 15,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, «τρέχει» επενδυτικό πλάνο 35 εκατ. ευρώ, για την επέκταση της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ψωμιού στα Οινόφυτα.

Η βιομηχανία με τα… θρυλικά μπισκότα, διαθέτει τέσσερα εργοστάσια, τρία κέντρα διανομής και αποθήκευσης και μεγάλο στόλο οχημάτων. Ξεχωριστή παράμετρο συνιστά και η συνεχής αύξηση του προσωπικού που τώρα ανέρχεται στα 1.538 άτομα. Έχοντας ενισχυθεί κατά 58% στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

Επίσης δεν είναι καθόλου αμελητέα η κοινωφελής-φιλανθρωπική δράση που αναπτύσσει η Ιωάννα Παπαδοπούλου. Παράλληλα με τις στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της εταιρείας, η διαδρομή της οποίας ξεκίνησε από τον φούρνο του σπιτιού της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένεια ακολούθησε τον δρόμο της προσφυγιάς στην Αθήνα, όπου έπειτα από λίγα χρόνια ξεκίνησε την παραγωγή μπισκότων. Η εταιρεία βρίσκεται πλέον στην κορυφή της αγοράς, έχοντας ισχυρή παρουσία σε 61 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα