Leaders

ΧΕΝΡΙ ΧΟΛΤΕΡΜΑΝ

Επικεφαλής του family fund της Reggeborgh

Διατηρεί προσωπικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Όπου και έχει υλοποιήσει σειρά σημαντικών επενδύσεων, μέσω ιδίων κεφαλαίων, συμβάλλοντας στην τόνωση του επενδυτικού προφίλ της χώρας.

Παράλληλα έχει προβεί σε δράσεις για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Καθώς επίσης και σε δωρεές προς το ελληνικό Δημόσιο και προς μη κερδοσκοπικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωφελών σκοπών.

Αυτό είναι το σκεπτικό με βάση το οποίο πολιτογραφήθηκε τιμητικά ως Έλληνας, ο 67χρονος… φιλέλληνας από την Ολλανδία Χένρι Χόλτερμαν. Επικεφαλής του κεφαλαιακά πανίσχυρου family fund της Reggeborgh. Μαζί του πολιτογραφήθηκαν επίσης ως Έλληνες, η σύζυγός του, Χερίτα, και ο γιος τους, Τομ. Όλα αυτά με πράξη προεδρικού διατάγματος, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 17 του μηνός του περασμένου Δεκεμβρίου.

Με ελληνική πλέον “ταυτότητα” ο Χένρι Χόλτερμαν συγκαταλέγεται στα επιδραστικότερα πρόσωπα της περσινής χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας προχώρησε σε αξιοσημείωτες κινήσεις στο επιχειρηματικό σκηνικό, που δημιούργησαν αίσθηση. Τόσο με φόντο τον όμιλο της Ελλάκτωρ, όπου κατέχει τα ηνία, όσο και με την ενισχυόμενη μετοχική παρουσία στην Alpha Bank.

Στη τετράχρονη ιστορία του mononews100 έχει μπει άλλη μία φορά στη λίστα των επιδραστικών πρόσωπο που του αποδόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα. Αυτό έγινε το 2020 με τη διεθνούς φήμης, βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει αναδείξει την Ελλάδα στα έργα της.

Στην προκειμένη περίπτωση του Χένρι Χόλτερμαν, ξεχωριστό σημείο αναφοράς είναι η επιχειρηματική γέφυρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ελλάκτωρ και τη Μότορ Όιλ της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η οποία αφού έγινε μέτοχος (εκτονώνοντας τις εσωτερικές αντιθέσεις στον όμιλο) προχώρησε στη συνέχεια στην εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού του κλάδου των ΑΠΕ.

Έχοντας πλέον καθαρό τοπίο, ο Χένρι Χόλτερμαν αύξησε τη συμμετοχή του στην Ελλάκτωρ, μέσω της δημόσιας πρότασης που έγινε από την Reggeborgh. Φτάνοντας πλέον στον έλεγχο του 46,15% για το οποίο υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί 235 εκατ. ευρώ. Άλλα 47,2 εκατ. ευρώ εισφέρθηκαν πέρσι στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που έγινε για τη θυγατρική του ομίλου, Reds.

Οι κινήσεις Χόλτερμαν στην εγχώρια επιχειρηματική σκακιέρα συνεχίστηκαν πέρσι με την απόφασή του να ενισχύσει τη μετοχική του θέση στην Alpha Bank. Έχοντας αποκτήσει μια μικρή συμμετοχή από την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, προχώρησε σε νέες αγορές που τον έχουν οδηγήσει τώρα στον έλεγχο του 6,5%, για το οποίο υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί περίπου 170 εκατ. ευρώ. Έχοντας πλέον καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της τράπεζας, και με βλέψεις μάλιστα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή του.

Πέραν τούτων, ο Χένρι Χόλτερμαν κινείται δραστήρια και στο τομέα των τουριστικών ακινήτων, όπου έχει τοποθετήσει ως τώρα περί τα 100 εκατ. ευρώ. Με πρόσφατο απόκτημα το 75% του ιστορικού ξενοδοχείου Corfu Palace στην Κέρκυρα. Νησί που ο ίδιος και η οικογένειά του υπεραγαπούν, έχοντας αποκτήσει εκεί μια εξοχική έπαυλη. Αναπτύσσοντας παράλληλα και μια έντονα κοινωφελή δράση.

Εξαιρετικά έμπειρος άνθρωπος των αγορών, ο Χένρι Χόλτερμαν ξεκίνησε την επενδυτική του απόβαση στην Ελλάδα στις αρχές του 2018. Οι τοποθετήσεις του στον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα απέφεραν υπεραξίες 200 εκατ. ευρώ. Δίνοντας λαβή για τη συνέχεια… 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα