Titans

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Αν και δεν φαίνεται απ’ την κοιλάδα, υπάρχει πάντα ένα μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού…

Ο διορατικός, επίμονος και αποτελεσματικός Γιώργος Περιστέρης, ανίχνευσε εξ αρχής την πρέπουσα διαδρομή που τον έχει οδηγήσει στην κορυφή του επιχειρείν. Ξεπερνώντας στο διάβα του δυσκολίες και προβλήματα, που κατά κανόνα προκύπτουν σε μια τέτοιου είδους διαδρομή.

Για τον Γιώργο Περιστέρη η περσινή χρονιά ήταν ορόσημο. Με την έννοια οτι απέδωσαν σωρευτικά οι εργώδεις και πολύχρονες προσπάθειες σε διάφορα μέτωπα, σχεδόν σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σε συνδυασμό βεβαίως με νέες και σπουδαίες επενδυτικές πρωτοβουλίες, έντονα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Έχοντας ενεργητικό 5,4 δισ. και ένα γιγαντιαίο υπόλοιπο προς εκτέλεση έργων ύψους 4,8 δισ. ευρώ, ο επιχειρηματικός όμιλος είχε έσοδα 2,8 δισ. στο 9μηνο της περσινής χρονιάς. Θεαματικά ενισχυμένα σε σύγκριση με τα 700,7 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2021. Ενώ τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, χωρίς την επίδραση των μη λειτουργικών αποτελεσμάτων, διαμορφώθηκαν στα 93,2 εκατ. ευρώ στα τέλη του περσινού τρίτου τριμήνου.

Η κεκτημένη δυναμική που διαθέτει ο όμιλος πιστοποιείται και από το γεγονός ότι υλοποιεί ή συμμετέχει σε επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 6,5 δισ. ευρώ. Οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες και κυρίως ποιοτικές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας τα προσεχή χρόνια. Μάλιστα για το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Καιρό τώρα τα βλέμματα όλων στην αγορά είναι στραμμένα στον Γιώργο Περιστέρη. Ιδρυτή, βασικό μέτοχο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και τούτο γιατί βρίσκονται σε προχωρημένη διαδικασία οι συζητήσεις που αφορούν την εξαγορά της (κατά 37,3%) θυγατρικής του ομίλου Τέρνα Ενεργειακής από το αυστραλιανών συμφερόντων σχήμα της First Sentier. Κάτι το οποίο έχει προεξοφλήσει η χρηματιστηριακή αγορά, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακής στα 2,4 δισ. ευρώ, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περσινής χρονιάς.

Πιστεύεται ότι το mega deal έχει μπει στην τελική ευθεία και από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει το χρηματοοικονομικό status του ομίλου. Ούτως ή άλλως, η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας.

Για τον ιδιαιτέρως επιδραστικό Γιώργο Περιστέρη, ξεχωριστή επιχειρηματική παράμετρο αποτελεί αναμφίβολα η περσινή μεγάλη συμφωνία για την κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό.

Ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Hard Rock, ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ, με το εμβληματικό έργο να έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2026. Δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια στο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του ομίλου, που ήδη είναι το ισχυρότερο στην Ελλάδα. Μπορεί να σταθεί μάλιστα ως μέγεθος και σύνθεση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως λέει κι ο Γιώργος Περιστέρης, «όσα έχουμε πετύχει αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία πατάμε για ένα νέο άλμα προς τα εμπρός, με ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα