Newcomers

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην υπεραιωνόβια ιστορία του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας είναι η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, έχοντας αναλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβριο το «τιμόνι» του ΕΒΕΑ.

Τα εναρκτήρια δείγματα γραφής της δυναμικής κυρίας του επιχειρείν έχουν ήδη αποτυπωθεί. Με την ίδια να ακολουθεί πιστά αυτό που έχει αναγάγει σε ρόλο ζωής τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την εξάλειψη των ανισοτήτων στο πεδίο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έτσι, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες στα νέα της καθήκοντα, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου έθεσε ως προτεραιότητα του ΕΒΕΑ την ενίσχυση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας στην αγορά εργασίας, καθώς και την εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Η νέα χρονιά όμως είναι επί της ουσίας εκείνη που θα αναδείξει ευρύτερα τον επιδραστικό ρόλο της ως newcomer.

Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος του Δημήτρη Εφραίμογλου (γιου του αείμνηστου ευπατρίδη των μπίζνες Λάζαρου Εφραίμογλου), ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στον τεχνοκρατικό κόσμο των επιχειρήσεων και σε αυτόν του πολιτισμού, από τη θέση της αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Είναι επίσης εκλεγμένη πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών και δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει: «Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες δικαιούνται και μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Χρειάζονται όμως την υποστήριξή μας ώστε να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ο ρόλος του ΕΒΕΑ είναι σαφής και διαχρονικός. Εκπροσωπεί και αναδεικνύει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Και, φυσικά, η νέα πρόεδρός του, γνωρίζοντας εκ των έσω τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει ένα δυναμικό σχέδιο, πρωτίστως για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Για τη διόρθωση των παθογενειών που πολλές φορές βάζουν τροχοπέδη στην άνθιση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Για τη μετατροπή του επιμελητήριου σε ένα σύγχρονο, καινοτόμο θεσμό που «ακούει» τις διεθνείς τάσεις και συμβουλεύει επιχειρήσεις και Πολιτεία υποδεικνύοντας τα σωστά βήματα για την επόμενη ημέρα στο επιχειρείν.

Το όραμά της Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου για τον ρόλο του ΕΒΕΑ είναι η δημιουργία ενός Επιμελητηρίου που εκπροσωπεί και θα στηρίζει αποτελεσματικά τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Θα είναι χρήσιμος και ουσιαστικός αρωγός στην εθνική προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία.

Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την προστιθέμενη αξία στα μέλη του και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών, σε θέματα εξωστρέφειας, κατάρτισης και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Η πρόθεσή της για τον δρόμο που θα ακολουθήσει το ΕΒΕΑ έχει εκφραστεί στην ακόλουθη βάση: «Θέλουμε ένα ΕΒΕΑ πρωτοπόρο στην προσπάθεια ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, στην καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων, στην προώθηση της καινοτομίας, της νεοφυούς και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και στην ευρεία υιοθέτηση των αρχών της εταιρικής βιωσιμότητας».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα